Intercultureel centrum Dunya

Dunya brengt allerlei culturen samen

Mensen van allerlei culturen en met uiteenlopende achtergronden ontmoeten elkaar bij intercultureel centrum Dunya in Boxmeer. Je leert hier niet alleen elkaar kennen, maar ook elkaars cultuur begrijpen. En nog belangrijker: wij werken samen met jou aan zelfstandigheid en laten je ontdekken hoe je actief kunt deelnemen aan de samenleving.

Integreren en participeren

Dunya is een plek waar vrouwen en mannen uit verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Professionals en vrijwilligers van Sociom helpen je om de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Je kunt er ook terecht om de Nederlandse taal (beter) te leren spreken, maar ook voor andere activiteiten, zoals: leren fietsen, koken en handwerken.

Wekelijkse activiteiten

We organiseren iedere week een aantal gratis activiteiten, die begeleid worden door onze betrokken vrijwilligers, zoals:

  • Bewegen op muziek (Zumba)
  • Wandelen
  • Taalles
  • Naailes

Open inloop

Elke dinsdag van 10.00 uur tot 13.00 uur is er een inloopochtend bij Dunya. Deze is bedoeld voor vrouwen om elkaar te ontmoeten, gezellig te kletsen met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Daarnaast geven we informatie over verschillende onderwerpen in samenwerking met het CJG, de GGD en het Marikenhuis. Voorbeelden zijn omgaan met stress en de gezondheidszorg in Nederland. Verder organiseren we ook creatieve activiteiten en genieten we regelmatig van zelf meegebrachte hapjes. De toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Andere activiteiten

Wil je deelnemen aan een activiteit of heb je zelf een idee voor nieuwe activiteiten, dan horen we dat graag!

Contact en openingstijden

Heb je vragen? Neem dan contact op met Joosje Martens van Sociom via joosjemartens@sociom.nl of via 06 13 01 02 93.

Intercultureel centrum Dunya
De Driewiek
Jeroen Boschstraat 49
5831 VV Boxmeer

Openingstijden inloop Dunya: iedere dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur.

Tijdens schoolvakanties is Dunya gesloten.