Activiteiten voor Internationale Schakelklassen (ISK)

  • 9 juni 2022

Sinds februari dit jaar zijn Pieter en Evy vanuit Sociom actief als jongerenwerker op Metameer Stevensbeek. Een van de pijlers waar zij zich op richten zijn de Internationale Schakelklassen (ISK). Met deze klassen zoeken zij de verbinding in en rondom school. Zo bieden zij ISK-klassen activiteiten aan, waar zij op een laagdrempelige manier aan kunnen deelnemen.

Evy Weerpas: “Door de sluiting van het AZC Overloon zijn er veel leerlingen uitgestroomd naar andere scholen. Daarom hebben we laatst bij de ‘meer week’ de ISK-klassen in het zonnetje gezet. Tijdens deze ‘meer week’ hebben wij een sportmiddag georganiseerd, waarbij de leerlingen konden voetballen en dansen. Mede hierdoor voelen zij zich meer thuis op school en krijgen zij daardoor ook de kans om de verbinding te zoeken met andere leerlingen.”

Jongerenwerk op de kaart

Naast Metameer zijn Pieter en Evy ook druk bezig om het jongerenwerk meer op de kaart te zetten en de jongeren op deze manier een veilige en warme basis te bieden in de voormalige gemeente Sint Anthonis. Samen met jeugdverenigingen en sportclubs hebben zij in een inspiratiesessie gekeken naar mogelijkheden voor een structureel activiteiten aanbod. In samenwerking met de meerdere jeugdpartners gaan zij de komende tijd een vijftal activiteiten organiseren, om zo de verbinding met jongeren en partners op te zoeken. Bij de activiteiten kun je denken aan: Fifa-toernooien, een dj-workshop, een crazy88, foodtruck tour en jachtseizoen.

Vragen?

Neem dan contact op met Evy via 06 238 336 16 | evyweerepas@sociom.nl of met Pieter via 06 899 734 16 | pietertunnesen@sociom.nl

Ander nieuws

  • Calendar22-MEI-2024

De kracht van Welzijn op Recept

  • Calendar17-MEI-2024
  • Tag Relaties en scheiden

Tekeningenactie Scheidingsloket Sociom

147 Gerelateerde