Een update uit West Maas en Waal

  • 15 december 2022

Voor West Maas en Waal heeft Sociom zich op diverse manieren ingezet. Hieronder een opsomming aan werkzaamheden die we hebben verricht.

Fietsles

We hebben een fietsles opgestart voor een hervestigers en statushouders op het terrein van de Oekraïense opvang in Altforst met vrijwilliger Marwin. Daarnaast hebben we met Buurtgezinnen meerdere hervestigers gezinnen bezocht en zijn er vragen/behoeften uitgezet binnen ons netwerk. 

Maos en Waols plaatje

Het project Maos en Waols plaatje is gestart in Wamel met 10 teams, bestaande uit 1 junior (inwoner tussen 30-50) en 1 senior (inwoner van 65+), die diverse foto-opdrachten uitvoeren. Dit project is gerealiseerd door een werkgroep van o.a. drie fotografen, een bestuurslid van de seniorenvereniging en vrijwilligers. Vanuit Sociom zijn we de kartrekker van de groep en houden we overzicht.

Bijeenkomsten in samenwerking met netwerkpartner Pro Persona

Er is invulling gegeven aan drie Bijeenkomsten in Beneden Leeuwen met netwerkpartner Pro Persona. Hierbij werden de thema’s Dankbaarheid en Omgaan met stress onder de aandacht gebracht. Gemiddeld waren er 20 inwoners aanwezig, die interactief een positieve bijdrage hieraan hebben geleverd.

Bezoek aan zorgboerderijen tijdens de Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid heeft beroepskracht Anja twee zorgboerderijen in Appeltern en Maasbommel bezocht. Deze locaties zijn ook steunpunten voor mantelzorg, waar ze dagbesteding aanbieden. Samen is er toen soep gekookt en gegeten.

Knutselworkshops voor jongeren en senioren

Samen met vrijwilliger Kitty zijn er knutselworkshops gegeven voor zowel jongeren als senioren in het Museum Tweestromenland in Beneden Leeuwen.

Ander nieuws

  • Calendar22-MEI-2024

De kracht van Welzijn op Recept

  • Calendar17-MEI-2024
  • Tag Relaties en scheiden

Tekeningenactie Scheidingsloket Sociom

147 Gerelateerde