Terugblik NLdoet 2024

  • 4 april 2024

Op 15 en 16 maart jl. was weer het landelijk jaarlijkse evenement NLdoet. Tijdens deze dagen steken inwoners vrijwillig hun handen uit de mouwen om Nederland een stukje mooier te maken. Dit zijn activiteiten die mensen samenbrengt en waar nieuwe ideeën en samenwerkingen ontstaan in een straat, buurt of vereniging. Een top initiatief!

Tientallen aanmeldingen

Ook dit jaar waren er weer tientallen aanmeldingen voor NLdoet in de gemeente Land van Cuijk en West Maas en Waal. Het was een divers aanbod van activiteiten die door en voor inwoners zijn opgezet. Van het schilderen van het dorpshuis tot bloemstukken maken voor kwetsbare senioren. Maar ook evenementen zoals samen eten, de blokhut van de scouting schoonmaken of tuinkabouters schilderen: alles kwam voorbij!

Omdat wij bij het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein weten hoe ontzettend belangrijk vrijwilligerswerk is, gaan wij ieder jaar – samen met onze collega’s van Sociom – langs bij zoveel mogelijk activiteiten. Wij werden enorm enthousiast. Nienke Muijsers, coördinator vrijwillige inzet: ‘’Wat zijn er toch veel mensen die zich belangeloos inzetten voor hun vereniging, stichting of dorp. Schitterend om te zien! En hoewel de gemiddelde leeftijd van vrijwilligers landelijk boven de vijftig jaar ligt, zie je tijdens NLdoet toch echt een ander beeld; vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden!”

Over NLdoet

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Ieder jaar weer zorgt de jaarlijkse campagne voor nieuwe vrijwilligers bij de verenigingen en stichtingen. Sommige mensen zetten zich eenmalig in en anderen blijven langer actief. Het streven is natuurlijk dat laatste, maar zeker ook met eenmalige inzet is iedereen geholpen en zeer tevreden!

Alle vrijwilligers super bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde