Toekomstcoach voor jongeren

In West Maas en Waal

Ben jij tussen de 16 en 23 jaar? Wil je iets bereiken, maar weet je niet hoe je dat aanpakt? In je opleiding, werk, geldzaken, social life? Wij helpen je: met je eigen toekomstcoach, die samen met jou een plan maakt voor jouw toekomst.

Iedere jongere verdient een fijne toekomst

Het is normaal dat kinderen en jongeren leren van vallen en opstaan. Sommige jongeren vallen helaas vaker dan een ander; de kunst is toch telkens weer op te staan en door te gaan!

Als ouders of verzorger doe je vaak je best om je kind te ondersteunen waar dit kan, maar er gebeurt zoveel op een dag in het leven van een jongere. Zeker als ze de basisschool hebben verlaten. (Digitale) vriendengroepjes lijken belangrijker geworden dan ouders, en toekomstvoorstellingen worden nog mooier gemaakt door influencers en vloggers.

De toekomstcoach

Sinds 1 juli 2021 is de gemeente West Maas en Waal een dienst voor jongeren vanaf 16 jaar rijker: de toekomstcoach.


Maurits Badal is de toekomstcoach voor jongeren in West Maas en Waal. Sinds 2020 is hij vanuit Sociom actief als jongerenwerker voor de gemeente West Maas en Waal. Hij kent veel jongeren en de organisaties die met en voor jongeren werken. Van sportverenigingen tot hulpverlening. Hij weet als geen ander aan te sluiten bij de behoefte van een jongere. Thema’s waar jongeren van nu vaak tegenaan lopen zijn:

  • Relaties en vriendschappen
  • Inkomen
  • Onderwijs
  • Werk
  • Wonen
  • Zorg
  • Veiligheid

Wat doet de toekomstcoach?

Doe toekomstcoach gaat samen met jou individueel aan de slag om een plan voor jouw toekomst te maken. 16 jaar is een belangrijke fase in ieders leven; er moeten zoveel keuzes worden gemaakt. Het is doorgaans fijn als iemand jou een steuntje in de rug biedt, en wel op zo’n manier dat je het uiteindelijk zélf kunt.

Alle eerder genoemde thema’s kunnen aan bod komen, maar we kijken vooral waar jouw prioriteiten liggen. Samen met de toekomstcoach onderzoek je waar jij naartoe wilt. De begeleiding is geheel kosteloos.

“We zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen.”

Johan Cruijf, voetballer en coach

Een voorbeeld

Een jongere van 16 jaar heeft met veel pijn en moeite het diploma vmbo-kader gehaald en weet niet wat hij verder nog wil. Hij droomt van snelle auto’s en een groot huis, het liefst met zwembad. Tijdens de zomervakantie is hij het mannetje; hoort overal bij en chillt regelmatig bij zijn matties.

Na de zomervakantie pakt iedereen de draad weer op. De meesten gaan naar school. Deze jongere niet. Hij baalt eigenlijk, want hij verveelt zich. Hoe ziet zijn toekomst eruit? In afstemming met de leerplichtambtenaar worden alternatieven bekeken. De toekomstcoach begeleidt hem bij het maken van keuzes voor de toekomst.

Check de video

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk op: https://www.toekomstcoachesrivierenland.nl. Of lees de folder die je hieronder kunt downloaden.

In dit filmpje wordt ook uitgelegd wat de toekomstcoach voor jou kan betekenen:

Dowload hier de folder

Download

Toekomstcoach

Medewerkers bij jou in de buurt
Wie is er dichtbij thuis?

Maurits Badal

Sociaal werker, Jongerenwerk, Toekomstcoach
  • West Maas en Waal
  • 06-82 33 01 10


Snel naar