Activiteiten dragen bij aan gelukkiger Land van Cuijk

  • 12 mei 2022

De eerste twee activiteiten, met een subsidie vanuit het Corona Steunpakket Sociaal en Mentaal Welzijn, hebben bijgedragen aan een gelukkiger Land van Cuijk.

De Paasmaaltijd op 14 april voor de 52 bewoners van De la Salle in Cuijk was een zeer gezellig samenzijn. Het nieuwe stichtingsbestuur van Vrienden van de La Salle stelde zich tot doel een maaltijd te organiseren met een accent op ontmoeten en met elkaar hernieuwd in gesprek te komen. Alle perikelen rondom COVID-19 hebben de achterliggende jaren een enorme invloed op deze 70+- en 80+-bewoners gehad. De maaltijd is een doorbreking van de pandemie. Aan de maaltijd ging een moment van bezinning vooraf. De symbolieken van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen zijn voor veel ouderen zeker van belang. De organisatie heeft enorm genoten om te mogen zien hoe blij de bewoners weer zijn in het ontmoeten van en met elkaar.

Zorgcollectief Wanroij verzorgde op 20 april een eerste spellenmiddag voor jong en oud. Er werd volop gedamd, rummikub gespeeld, gesjoeld en een enkeling waagde het om te leren schaken. Dagopvang De Sprong haakte aan om met de allerkleinsten mee te spelen, waar ’t Wapen van Wanroy zorgde voor een gratis drankje en een traktatie voor de jongsten. De groep van ongeveer 25 personen is fanatiek, maar vooral gezellig zijn gang gegaan. Het vervolg staat gepland op 18 mei!

Loop jij of je organisatie met het idee om iets (extra’s) te organiseren voor kwetsbare inwoners van het Land van Cuijk? Wil je dit samen doen met een andere organisatie om bijvoorbeeld de doelgroep in leeftijd of regio te verbreden? Kijk in beide gevallen vooral voor meer informatie op Activiteitenbudget – Sociom en vraag meteen budget aan!

In samenwerking met de GGD en gemeente Land van Cuijk.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde