Blikveld 360 weer van start

  • 5 september 2022

In het Land van Cuijk werken (zorg)professionals samen met inwoners aan het oplossen van hun vraag of probleem. Dit doen we vanuit de Blikveld 360 aanpak.

Afgelopen jaren hebben we in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert een start gemaakt met deze aanpak. Vanuit Blikveld 360 worden samenwerkingsoverleggen en leersessies georganiseerd, zowel fysiek als digitaal. Met de komst van de nieuwe gemeente Land van Cuijk worden de leersessies vanaf mei regionaal aangeboden; voor alle (zorg)professionals die actief zijn in het Land van Cuijk.

Inwoner(s) centraal

De vraag van de inwoner (of een groep inwoners) staat hierbij centraal. De inwoner(s) vult samen met de betrokken professionals een samenwerkplan in; hierin wordt antwoord gegeven op de vragen ‘ik wil, ik kan en ik heb nodig’. Met deze manier van werken sluiten we veel meer aan bij de leefwereld van inwoner(s) en krijgt de inwoner een meer actieve rol waardoor hij/zij in meer in zijn eigen kracht komt te staan. Een andere manier van werken voor inwoner(s) maar zeker ook voor professionals.

Samenwerkingspartners

In het Land van Cuijk werken verschillende organisaties samen binnen de Blikveld aanpak: GGD Hart voor Brabant, GGZ Oost Brabant, MEE, Mooiland, Sociom, Syntein, Pantein, Unik en de gemeente Land van Cuijk. Ook professionals van andere organisaties zijn welkom. Vanuit de samenwerkende organisaties is een team van aanjagers actief die samen met de kwartiermaker Blikveld 360 aanjagen. Zij kunnen ondersteunen bij vragen, bij samenwerkingsoverleggen en bij leersessies.

Leersessies

Tijdens de maandelijkse leersessies ontmoeten professionals elkaar met als doel om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en samen te werken aan het oplossen van vraagstukken van inwoner(s).

Deze leersessies vinden plaats op iedere 3e dinsdag van de maandag; van 15.00 – 17.00 uur in de Weijer in Boxmeer. Data voor 2022:

  • Dinsdag 20 september
  • Dinsdag 18 oktober
  • Dinsdag 15 november
  • Dinsdag 20 december

Telkens van 15.00 – 17.00 uur in De Weijer (adres: De Raetsingel 1 in Boxmeer)

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op: www.blikveld360.nl of neem contact op met Wendy Huijbers (Kwartiermaker Blikveld 360) op wendyhuijbers@sociom.nl of 06- 21287296.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde