Buurtvereniging Heikant Velp draagt bij aan gelukkiger Land van Cuijk

  • 14 juli 2022

Buurtvereniging de Heikant Velp: “Zondag 3 juli zijn er ongeveer 35 bewoners van de Heikant (tussen de 3 en 75 jaar) bij elkaar gekomen voor een gezellige GPS speurtocht. De speurtocht was een wandeling van ruim 7 kilometer door de buurt en de omgeving in Velp en was gemaakt door 3 bewoners van de Heikant. Op 18 plekken moesten de deelnemers puzzels oplossen, zoeken naar aanwijzingen of allerlei dingen tellen om te weten te komen wat de GPS coördinaten van het volgende punt waren. Tijdens de speurtocht waren op 2 plekken versnaperingen ingebouwd, namelijk in het activiteitenbos bij de kinderboerderij van Velp en bij 1 van de bewoners van de buurt in de tuin. Er waren gezonde appels, water, frisdrank en ook een chipje en een ijsje voor iedereen.  

Na ongeveer 3 uur speuren kwamen we weer terug op het startpunt waar nog 15 bewoners van de buurt aansloten voor een borrel en hamburger.  

We hadden prachtig weer en het was echt een geslaagde activiteit waar ook de kinderen een hele actieve rol konden hebben en contact met elkaar en met de volwassenen konden maken. Dat er ook bij het hamburgers eten nog veel extra mensen aansloten die minder mobiel zijn of bijvoorbeeld door werk niet eerder op de middag konden komen, toont wat ons betreft aan dat we een waardevolle bijdrage geleverd hebben aan de saamhorigheid in de buurt!”

Als buurtvereniging aanspraak maken op het Activiteitenbudget om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen? En te stimuleren dat wanneer men elkaar kent, ook elkaar helpt in kwetsbare tijden of situaties? Ga naar Activiteitenbudget.

Ander nieuws

  • Calendar22-MEI-2024

De kracht van Welzijn op Recept

  • Calendar17-MEI-2024
  • Tag Relaties en scheiden

Tekeningenactie Scheidingsloket Sociom

147 Gerelateerde