De Dagbesteding: een betekenisvolle plek voor ouderen!

  • 10 juli 2023

Bij de huiselijke dagbesteding Mariagaarde in Haps kunnen ouderen genieten van gezelligheid en betekenisvolle activiteiten. Het biedt hen de mogelijkheid om één of meerdere dagdelen per week door te brengen met leeftijdsgenoten in een warme en vertrouwde omgeving, dicht bij hen in de buurt.

Veel ouderen ervaren eenzaamheid en een afnemend sociaal netwerk naarmate ze ouder worden. Dagbesteding Mariagaarde is er om deze eenzaamheid tegen te gaan en ouderen de kans te geven om zich onder de mensen te begeven. De deelnemers genieten van gezellige activiteiten, zoals samen koken en genieten van een warme maaltijd, spelletjes spelen, de krant lezen en gezamenlijke uitstapjes naar bijvoorbeeld het Boerenbondsmuseum in Gemert. De dagbesteding is een plek waar ouderen kunnen buurten en zich nuttig kunnen voelen, met ruimte voor eigen voorkeuren en interesses.

Ontlasting voor Mantelzorgers

Naast de voordelen voor de deelnemers, biedt Dagbesteding Mariagaarde ook ondersteuning aan mantelzorgers. Met kinderen die werken of een eigen sociaal leven hebben, kan het zorgen voor een oudere een zware taak zijn. De dagbesteding biedt mantelzorgers de nodige rust en ontlasting, wetende dat hun dierbaren in goede handen zijn en genieten van gezelschap en activiteiten.

“Meedoen in onze maatschappij heeft een positieve invloed op het welbevinden en de kwaliteit van leven van ouderen”, aldus de sociaal werkers van Dagbesteding Mariagaarde. “We streven ernaar om ouderen in het dorp te laten wonen met aanvullende zorg en diensten, zodat ze kunnen genieten van hun eigen omgeving en blijven deelnemen aan de maatschappij.”

Deelnemers en mantelzorgers over hun ervaring met Dagbesteding Mariagaarde

Annie en Miep: Samen genieten van gezelligheid en betekenisvolle activiteiten

Het succes van Dagbesteding Mariagaarde wordt weerspiegeld in de ervaringen van deelnemers en mantelzorgers. Annie en Miep, twee deelnemers van de dagbesteding, delen hun enthousiasme: “We gaan drie dagen naar de huiskamer van Mariagaarde, zijn onder de mensen en de gezelligheid daar vinden wij heel fijn. Samen bereiden we maaltijden voor en genieten we van elkaars gezelschap. De activiteiten en uitstapjes geven ons een gevoel van betekenis en laten ons opbloeien.”

Nancy: De dagbesteding is als een warm bad voor mijn moeder

Ook mantelzorgers zijn lovend over de dagbesteding. Nancy, mantelzorger voor haar moeder Miep, zegt: “De dagbesteding is een warm bad. De sociale contacten doen mijn moeder echt goed. Het is zo fijn om met mensen uit Haps onder elkaar te zijn. De sociaalwerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen zich er thuis voelt.”

Anja: Dankbaar voor de ondersteuning en blijdschap die het brengt bij mijn moeder

Anja, mantelzorger voor haar moeder Annie, deelt dezelfde positieve ervaring: “De dagbesteding is een geweldige plek voor mijn moeder. Het ontzorgd ons als familie en het is prachtig om haar blij te zien en te horen over haar ervaringen daar. We zijn erg dankbaar dat zo’n plek bestaat in Haps.”

Dagbesteding Mariagaarde is er trots op dat ze een plek hebben gecreëerd waar ouderen zich gelukkig voelen, sociaal contact hebben en betekenisvolle activiteiten kunnen ondernemen. Het is een plek waar ouderen zich nuttig voelen en waar mantelzorgers ontlast worden.

Contact

Meer weten over Dagbesteding Mariagaarde en hoe zij ouderen in Haps ondersteunen? Neem dan contact op met sociaal werker Ankie Jacops via 06-30 64 04 45 of stuur een e-mail naar ankiejacops@sociom.nl.

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde