De verwondering: plek om verhalen te delen

  • 5 september 2022

Aandacht voor elkaar, verhalen delen, ruimte voor stilte en ervaringen uitwisselen. Zomaar een kleine opsomming die samenvat wat er gebeurt wanneer deelnemers van de Sociom Zin activiteit ‘De Verwondering’ samenkomen in het Parochiecentrum in de Lepelstraat 13A in Sint Anthonis.

Een activiteit die al vier jaar met veel plezier wordt geleid door vrijwilligers Riene Lomme en Ietje Steenbrink. We ontmoeten hen bij MFA Oelbroeck in Sint Anthonis waar zij ons meer vertellen over hoe ‘De Verwondering’ is ontstaan, wat de activiteit inhoudt en waarom het zeker de moeite waard is om een keer aan te sluiten.

Samenkomen om verhalen te delen

Riene: “De Verwondering is vier jaar geleden ontstaan door het televisieprogramma ‘De Verwondering’. In dit programma ontvangt de interviewster (Annemieke Schrijver) gasten uit verschillende religieuze tradities en met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij vertellen allemaal een stukje van hun levensverhaal over bijvoorbeeld een belangrijke ontdekking die zij hebben gedaan of een ervaring die veel betekenis kreeg.”

Ietje: “Zelf werden we erg geïnspireerd door het programma en zijn we op onze eigen manier hier invulling aan gaan geven bij ‘De Verwondering’ in Sint Anthonis. Zo kijken we iedere keer samen met de groep naar een aflevering van het tv-programma en aan de hand daarvan staan we stil bij wat ons raakt en delen we dat met elkaar.”

Riene: “Vragen die we vaak stellen na het zien van de aflevering zijn: “Wat heeft mij nu het meest geraakt?” en “Wat neem je na het zien van deze aflevering mee naar huis?” Dit zijn vragen die een heleboel mooie gesprekken op gang brengen en waarbij we iedere keer weer van elkaar leren. Inmiddels hebben we een groep die graag samen komt en krijgen we ook vaak de reactie van mensen terug dat het fijn is om op deze manier ervaringen te kunnen delen.”

Deelnemen aan ‘De Verwondering’

Wil je ook deelnemen aan ‘de Verwondering’? De eerstvolgende datums dat zij weer samenkomen zijn: woensdag 28 september, woensdag 26 oktober en woensdag 23 november steeds van 10.00 – 11.30 uur. Dit najaar starten zij ook met twee avonden, op woensdag 12 oktober en donderdag 10 november, beide van 19.00 – 21.00 uur. Iedereen is welkom, deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Riene via: rienelomme@kpnmail.nl.

Sociom Zin

Naast ‘De Verwondering’ organiseert Sociom Zin ook nog andere activiteiten. Zo hebben we onder andere leesgroepen, filmgroepen en een wandelgroep. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina Sociom Zin-geving.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde