Een hele mooie reden voor een taartje!

  • 3 juli 2023

Na ruim 1,5 jaar is er duidelijkheid over het voortbestaan van de inwonersplatformen Samenboxmeer.nl, Samensintanthonis.nl en Samenmillensinthubert.nl. De gemeente heeft de financiering voor de komende 2,5 jaar toegezegd!

Afgelopen maandag bespraken Marsha, Hanny Markerink (kartrekker samensintanthonis.nl), Monique Lamers (kartrekker samenboxmeer.nl) en Sandra Joosten (beleidsmedewerker Sociaal Domein), onder het genot van een taartje, op welke wijze de vrijwillige buurtverbinders doorgaan met het verbinden van inwoners. Vanwege vakantie liep Catheleine Verstraaten (kartrekker samenmillensinthubert.nl) het taartje mis.

De zogeheten ‘samensites’ zijn interactieve sociale platforms voor en door inwoners die niet meer weg te denken zijn uit de gemeenschap. Ze zijn laagdrempelig en gebruiksvriendelijk voor inwoners, verenigingen, organisaties, lokale ondernemers en stichtingen. Ze zijn de verbindende schakel en bieden een prachtig communicatiemiddel. De vrijwillige buurtverbinders helpen, adviseren en ondersteunen bij het gebruik van de platformen. Vanuit Sociom ondersteunt Marsha de buurtverbinders.

De buurtverbinders zijn trots dat de platformen nog steeds groeien: “Steeds meer inwoners, organisaties en verenigingen weten ons te vinden. We hopen dat er nog meer betrokken inwoners bij onze teams zullen aansluiten om nog meer verbindingen te leggen in onze dorpen.”

Samencuijk.nl en samengrave.nl zijn na de coronaperiode niet verder van de grond gekomen. De gemeente heeft aangegeven voor Sociom ook taak te zien in het inblazen van nieuw leven in samencuijk.nl en samengrave.nl. Ken je inwoners die hier betekenis aan zouden kunnen geven? Laat het Marsha graag weten: marshalaijan@sociom.nl

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde