Ervaringsverhaal Maatjesproject

  • 7 april 2022

“Wij hebben het zelf zo goed en daarom willen we ook iets voor een ander doen.”

Sinds ongeveer een jaar komt Pieter Gartsen een keer per maand op bezoek bij Bram van den Oever en zijn gezin. Soms komt hij een hapje eten en een andere keer gaan ze wandelen, naar de bioscoop of naar een voetbalwedstrijd. Wat Pieter wil.

Bram: “Lang geleden hebben mijn vrouw en ik ook meegedaan aan een maatjesproject en dat beviel heel goed. Maar toen kregen we zelf een kind en dat eiste al onze tijd op. Op het moment dat we ons leven op orde hadden, wilden we het graag weer oppakken om vrijwillig maatje te zijn. Wij hebben het zelf zo goed en daarom willen we ook iets voor een ander doen. En wij beleven er ook veel plezier aan, dus het is in beide opzichten een mooie combi.”

Gezinsactiviteit
“Pieter is een fijne vent”, zegt Bram, “het is altijd gezellig als hij er is. Afhankelijk van zijn wensen komt hij naar ons of gaan we ergens naar toe. Ik haal hem op en breng hem weer thuis, maar onze dochter is er ook bij als hij komt. Ze vindt het heel leuk met Pieter. We doen het dus echt als gezin. Mijn vrouw en ik vinden het erg belangrijk om onze dochter mee te geven dat het goed is om iets voor de maatschappij te doen.”

Vriend die op bezoek komt
Pieter is licht verstandelijk beperkt en vindt het vaak lastig om het eerste contact te leggen. “Hij heeft daar minder fijne ervaringen mee gehad in het verleden. Maar als je het niet weet, dan zou je het ook niet zeggen. We zijn dus ook niet bezig met zijn beperking. Het voelt eigenlijk gewoon als een vriend die af en toe gezellig op bezoek komt”, sluit Bram af.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde