Een dag vol plezier en positieve impact!

  • 25 april 2024
  • Ondersteuning jongeren

Maar liefst 183 kinderen kwamen bij elkaar voor het Festival Next Generation, een bruisend evenement dat speciaal was georganiseerd voor jongeren in opdracht van de gemeente WMW. Met sport, spel en creatieve workshops zat de dag boordevol activiteiten die jongeren enthousiast maakten.

“Voor ons draait het niet alleen om een dag vol plezier, maar ook om het leggen van de basis voor een hoopvolle toekomst voor deze jongeren,” zegt Maurits Badal, een van de jongerenwerkers die betrokken was bij de organisatie.

Persoonlijke uitnodiging

Vaak is het een uitdaging om jongeren te betrekken bij evenementen. Daarom kozen we voor een persoonlijke aanpak bij het Festival Next Generation. Elk kind in groep 8 en de eerste twee leerjaren van de middelbare school ontving een speciale uitnodiging. Dankzij de samenwerking met lokale docenten, ondernemers en ons toegewijde team van 30 personen, bestaande uit het Team jongerenwerk en andere collega’s van Sociom en vrijwilligers, werd het evenement een groot succes.

Ondanks een onverwachte wending door noodweer, slaagden we erin om samen met de voetbalvereniging Leones de dag om te toveren tot een onvergetelijke ervaring. En de reacties waren positief, niet alleen van de jongeren zelf, maar ook van docenten, ouders en gemeentelijke vertegenwoordigers die de impact van deze dag hebben ervaren.

Het Festival Next Generation was niet alleen een dag vol plezier, maar ook een belangrijke stap naar het creëren van een kansrijke omgeving voor jongeren. Met creativiteit, samenwerking en doorzettingsvermogen was het een dag vol positieve prikkels, die hopelijk een positieve invloed gaat hebben op hun toekomst.  

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde