Filmvertoning en nabespreking laaggeletterdheid

  • 22 augustus 2023

Stap in de wereld van emotie en doorzettingsvermogen op vrijdag 8 september 2023, wanneer BiblioPlus in samenwerking met Sociom| Zin de aangrijpende film “I, Daniel Blake” vertoont. Deze unieke filmvertoning is een onderdeel van de inspirerende ‘Week van Lezen en Schrijven’. Gedurende deze bijzondere week (8 t/m 15 september) schijnen we een felle spot op het thema laaggeletterdheid. Samen staan we stil bij het feit dat één op de zes inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen worstelt met lezen, schrijven, rekenen of computervaardigheden. Dat zijn meer dan 19.000 medeburgers die dagelijks een uitdaging aangaan.

Over de film

“I, Daniel Blake” brengt de impact van het niet beheersen van lezen, schrijven en digitale vaardigheden meeslepend in beeld. De film vertelt het verhaal van Daniel Blake, een 59-jarige timmerman die door het leven gaat. Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer een hartaanval hem treft en hij voor het eerst afhankelijk wordt van staatssteun. Worstelend met een complex en bureaucratisch uitkeringssysteem, zien we hoe zijn moed en veerkracht op de proef worden gesteld.

Nabespreken

De reis stopt niet bij het witte doek. Na de film nodigen we je uit om deel te nemen aan boeiende groepsgesprekken, begeleid door deskundigen van het Taalhuis van BiblioPlus en toegewijde vrijwilligers van Sociom | Zin. Samen onderzoeken we de diepere lagen van de film en de betekenis ervan voor ons dagelijks leven.

De ochtend belooft een verrijkende ervaring te zijn en is gratis toegankelijk. Vergeet niet je plekje te reserveren – aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan eenvoudig via een van de bibliotheken of online op www.biblioplus.nl/agenda.

Evenementdetails:

  • Datum: Vrijdag 8 september
  • Locatie: De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer
  • Tijd: Inloop om 9.30 uur met koffie en thee in de Orangerie
  • Filmintroductie en -vertoning om 10.00 uur in de theaterzaal
  • Gevolgd door inspirerende groepsnabesprekingen in diverse ruimtes

Mis deze kans niet om samen te komen, te leren en te groeien. De ochtend belooft niet alleen een kijkervaring, maar ook een echte verandering in perspectief. Toetreed tot ons op deze gedenkwaardige dag, waar hoop en gemeenschap samenkomen om laaggeletterdheid te begrijpen en te overwinnen.

Ander nieuws

  • Calendar18-APRIL-2024

Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • Calendar16-APRIL-2024

Vrij Zwemmen voor Vrouwen gaat starten!

145 Gerelateerde