Gelukscollege van cabaretier Guido Weijers

  • 28 april 2021

In de eerste week van april kregen alle leerlingen van alle middelbare scholen in het Land van Cuijk Gelukscolleges van cabaretier Guido Weijers in Schouwburg Cuijk. Dit was geheel coronaproof georganiseerd. Vier dagen lang gaf Guido twee keer per dag aan zo’n 160 leerlingen per keer de lessen in geluk.

Jongerenwerker Harm Verbiesen vertelt: “Het was een geweldige ervaring voor alle leerlingen. Sommige leerlingen hadden verwacht dat Guido alleen maar grappen zou maken, maar hij vertelde op een leuke manier over het onderwerp ‘Geluk’ en gaf praktische voorbeelden. Daarbij was hij veel in interactie met het publiek. Leerlingen mochten bijvoorbeeld vragen stellen en Guido wist goed in te spelen op de momenten waarop het even wat rumoeriger was in de zaal. Naast het overbrengen van een inhoudelijk zinvolle boodschap, was het ook een hele beleving op zichzelf voor de leerlingen om in een grote theaterzaal op rode pluche stoelen te zitten en te kijken naar een bekende cabaretier op het podium. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.”

Schouwburg Cuijk werkt met alle middelbare scholen in het Land van Cuijk samen in het kader van de lessen Cultuur en Kunstzinnige Vorming (CKV). Het jongerenwerk van Sociom is betrokken bij het verzorgen van creatieve workshops voor de leerlingen en meedenken in de programmering. De Gelukscolleges van Guido Weijers maakten onderdeel uit van dit lespakket.

Ander nieuws

  • Calendar19-FEBRUARI-2024
  • Tag Samenlevingsopbouw

Sociom komt naar je toe: ‘Kern van de Week’

  • Calendar19-FEBRUARI-2024
  • Tag Omgaan met geld

Start ‘Thuisadministratie’ Land van Cuijk

132 Gerelateerde