Groen licht voor snelle toets Mooi Maasvallei

  • 21 augustus 2023

Een eerste positieve beoordeling voor het transformatieplan IZA is binnen! Dit is een belangrijke stap. In de regio Mooi Maasvallei werken we al langer domeinoverstijgend samen. Alleen zo kunnen we de forse uitdagingen in de zorg aan. In onze aanvraag voor IZA schalen we de samenwerking tussen domeinen verder op, vergroten we de rol van de inwoner en zetten we nog meer in op het voorkomen van zorg.

Verschillende initiatieven

Van de belangrijkste zorgverzekeraars in onze regio, CZ en VGZ, ontvingen we een eerste positieve reactie op ons integrale plan met verschillende projecten. Hierin breiden we onder andere het aantal voorzorgcirkels uit, kiezen we voor een meer hybrideziekenhuis waarbij kansen voor zelfzorg, thuismonitoring en digitalisering nog meer worden benut voor mensen met chronische aandoeningen. Ook investeren we in het Smaakcentrum waar kinderen al op jonge leeftijd kennis maken de herkomst van voeding en het belang van gezond eten. En we zetten in op een krachtig zorgcoördinatiecentrum waarbij niet alleen aandacht is voor een juiste verdeling van patiënten en cliënten, maar ook scherp wordt gekeken welke zorg we voor kunnen zijn, welke zorg thuis kan plaatsvinden en wat mensen zelf kunnen doen, samen met hun netwerk. Dit is een aantal van de voorstellen die Mooi Maasvallei heeft opgenomen in het transformatieplan IZA.

Transitiemiddelen van belang

Het plan wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Uiteraard zijn financiële middelen nodig voor het krachtig (door)ontwikkelen van de projecten. Zo kunnen we samen met inwoners, zorgprofessionals en regiopartners investeren in een krachtige en vitale samenleving, ook als de uitdagingen groter zijn dan we ooit in Nederland hebben ervaren.

Ander nieuws

  • Calendar18-APRIL-2024

Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • Calendar16-APRIL-2024

Vrij Zwemmen voor Vrouwen gaat starten!

145 Gerelateerde