Halloweenactiviteit voor de jeugd in Grave

  • 25 oktober 2022

‘Halloween in de Stoof’ wordt elk jaar voor jong- en oud georganiseerd, door Wijkraad Estersveld/ De Stoof. Start tussen 18:00 en 20:00 uur. Dit jaar is het op zaterdag 29 oktober 2022.

Deelname bewoners wijk de Stoof

Alle buurtbewoners uit wijk de Stoof ontvangen een inschrijfformulier. Via dit formulier kunnen zij hun (klein-) kinderen- en hun vriendjes en vriendinnetjes opgeven. De bewoners kunnen zich zo ook opgeven als aanbeladres.

Let op: inschrijven is verplicht!

Deelname voor kinderen en voor begeleiders, bedraagt per persoon €2,- (dit is inclusief koffie/thee of een bekertje ranja). De kinderen die zijn ingeschreven, lopen samen met hun begeleiders een route, waarbij zij aanbellen bij de aangemelde aanbeladressen. Onderweg zijn er figuranten (zoals spoken en heksen) ingezet, die een griezelige act opvoeren, om zo in de Halloween-sferen te blijven. De deelnemende kinderen en begeleiders worden herkenbaar gemaakt.

Kinderen en begeleiders uit andere wijken, kunnen ‘deels’ meedoen door een ‘bezoekerskaart’ te kopen, deze kaart kost eveneens €2,-. De kaart is verkrijgbaar op zaterdag tussen 18:00-20:00 uur, bij de Heksentent aan het Helmkruid (de start tent). Je krijgt dan ook een plattegrond met route mee, zodat je onze figuranten makkelijk kunt vinden en daar op vertoon van je kaart, je snoepje op kunt halen. Deze route leidt langs mooi, versierde huizen- en langs de figuranten van de organisatie. De kinderen met een bezoekerskaart mogen echter NIET aanbellen bij de huizen en worden tevens niet toegelaten tot de acts. Er doen namelijk vaak naar schatting, méér dan 250 kinderen uit de wijk mee.

Aangezien we een storm aan inschrijvingen verwachten (en ieder kind natuurlijk gewoon lekker mee moet kunnen doen), raden wij jullie aan om je snel op te geven!

Routes

Er zijn doorgaans 3 routes; de Spokenroute, de Heksenroute en de Monsterroute. In welke route de kinderen zitten- en hoe laat ze starten, wordt enkele dagen van tevoren bekend gemaakt. De jongste kinderen starten vanzelfsprekend als eerst, de oudsten als laatst. Onderweg is er een pauzeplek, waar de kinderen limonade krijgen en voor de begeleiders is er koffie of thee aanwezig. De tocht duurt minimaal 1,5 uur.

Wil jij ons helpen? 

We hebben nog helpende handjes nodig voor de opbouw van de griezelgang. Dit mag natuurlijk ook als je niet in de wijk de Stoof woont! Alle hulp is ontzettend welkom! Stuur dan even een berichtje, naar Esterade (Ellen) tel. 06-23123072. Uiteraard mogen jouw kinderen dan ook gezellig meelopen, met de tocht en langs de huizen voor snoep. Hij/zij mag dan ook een vriendje/vriendinnetje meenemen.

Vragen?

Heb je verdere vragen, dan kun je een berichtje sturen naar Esterade (Ellen) tel. 06-23123072.

Alvast héél veel griezelplezier!

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde