Heerlijke dag bij ‘Zomer in je Bol’

  • 9 juni 2022

Zaterdagmiddag 4 juni organiseerde Sociom samen met 5 studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen het event ‘Zomer in je Bol’. Een event voor gezinnen met een ‘kleine beurs’. Op deze middag werden de kinderen lekker verwend en hebben de ouders informatie en advies kunnen krijgen over regelingen, kortingen en ondersteuning bij geldproblemen. In totaal hebben 75 kinderen en 50 ouders deze middag bezocht.

Froukje Drent, Sociaal Werker en Cultuurverbinder Sociom. ‘’De studenten van de HAN hebben heel hard gewerkt om een gevarieerd programma samen te stellen en de juiste mensen te benaderen.” Samen met haar collega’s Sociaal Raadlieden Nick Gerrits en Aysel Tekyatan was zij de hele dag aanwezig om de studenten te ondersteunen en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Bij binnenkomst kreeg iedere bezoekers (alcoholvrije) champagne. De kinderen konden vervolgens kiezen uit verschillende activiteiten; voetbaltoernooitje, springkussen, gamen, knutselen, schminken, nagels lakken. Er stonden lange rijen voor de frietjes, Photocabby en de ballonnenclown. Aan het eind van de middag kregen alle kinderen een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Deze middag is zeer ruimhartig ondersteund door diverse partijen. Zo heeft de Gemeente Land van Cuijk extra subsidie gegeven, is er geld binnengekomen via donaties, sponsoring en crowdfunding. De Lions hebben de middag begeleid door zich in te zetten als enthousiaste vrijwilligers.

Ideeën voor een vervolg zijn al aangedragen. Want meerdere bezoekers en netwerkpartners zien een jaarlijks terugkerend event wel zitten. En de bezoekers waarschijnlijk ook.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde