Internationale vrouwendag 2024: Samen sterk in diversiteit

  • 4 april 2024

Dit jaar stond Internationale Vrouwendag in het teken van ‘Een wereld, 1000 vrouwen’, een thema dat de prachtige diversiteit van culturen benadrukte en een onderwerp dat perfect aansluit bij onze Interculturele centra. De viering van Internationale Vrouwendag was dan ook een groot succes!

Bij Dunya in Boxmeer werd de dag gevierd met allemaal zelfgemaakte lekkernijen, waar iedereen van kon genieten. Bij Safina in Cuijk was het een inspirerende middag, waarbij 4 krachtige Cuijkse vrouwen het podium betraden (Wereldkampioen powerliften Ielja Strik, kinderboekenschrijfster Ineke Kraijo, powervrouw Esther Kock en restauranthouder Lyn Rabago-Zwiers).

Bezoek van burgemeester Marieke Moorman

Het was een feest en het persoonlijke openingswoord van de burgemeester Marieke Moorman was voor veel bezoekers het hoogtepunt. Ook haar bezoek aan Intercultureel Centrum Dunya eerder die week werd door de aanwezigen warm ontvangen. Haar betrokkenheid bij de interculturele centra is hartverwarmend. Veel mensen voelen zich door haar gehoord en gezien, en waarderen haar interesse en aandacht enorm.

Veel deelnemers van de interculturele centra sluiten de maand af met een periode van bezinning. We wensen iedereen die aan het vasten is, een inspirerende en betekenisvolle tijd toe, vol liefde en compassie voor elkaar. Ramadan Kareem!

Ander nieuws

  • Calendar18-APRIL-2024

Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • Calendar16-APRIL-2024

Vrij Zwemmen voor Vrouwen gaat starten!

145 Gerelateerde