Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • 18 april 2024

Vandaag ontving het jongerenwerk van Sociom burgemeester Moorman bij het jongerencentrum The Unit in Boxmeer. Tijdens dit bezoek maakte zij op een unieke manier kennis met het jongerenwerk, met een op maat gemaakt bordspel, gebaseerd op het iconische Monopoly!

Elk vakje van het bordspel vertegenwoordigde een aspect van het jongerenwerk. Van ‘Whatsapp’, waar zij een live gesprek lieten zien met een jongere, tot ‘Trends’, waarmee zij de laatste ontwikkelingen in het werkveld bespraken. Ook ‘School’ ontbrak niet, waarmee zij de sterke band tussen onderwijs en het jongerencentrum benadrukte.

De meerwaarde van jongerenwerk

Een hoogtepunt van de ontmoeting was toen de jongerenwerkers de burgemeester uitnodigde om een telefoontje te plegen. Ze koos ervoor om een man te bellen die als stagebegeleider werkt op een van de scholen, die uit eigen ervaring de meerwaarde van het jongerenwerk deelde.

Met behulp van foto’s deelden de jongerenwerkers inspirerende verhalen, die de impact van het jongerenwerk op de gemeenschap illustreerden. En deze ontmoeting was niet de eerste keer dat de burgemeester betrokkenheid toonde; ze had eerder een flitsbezoek gebracht en werd toen hartelijk uitgenodigd met een check om terug te keren. Deze check kwam ze vandaag verzilveren!

Tijdens het bezoek sneden ze ook serieuze onderwerpen aan, zoals roken, vapen en snus onder jongeren. Gelukkig staan de jongerenwerkers klaar met advies en bewustmakingsprogramma’s om jongeren te ondersteunen.

De burgemeester was duidelijk onder de indruk en sprak haar waardering uit voor het waardevolle werk van het jongerencentrum, met de bemoedigende woorden: “Ga zo door!”

Ander nieuws

  • Calendar22-MEI-2024

De kracht van Welzijn op Recept

  • Calendar17-MEI-2024
  • Tag Relaties en scheiden

Tekeningenactie Scheidingsloket Sociom

147 Gerelateerde