Kenniscollege Midden-Oosten 21 juni 2022

  • 5 juli 2022

Dinsdagmiddag 21 juni organiseerde Vluchtelingenwerk Sociom en Buurtbemiddeling Sociom een Kenniscollege Midden-Oosten. Om 14.00 uur zaten 75 bezoekers in de kleine zaal van de Schouwburg Cuijk.

Froukje Drent, Sociaal Werker Sociom, trapte de middag af: ‘’Deze middag stond al in november 2021 gepland, maar kon toen vanwege corona niet doorgaan. Gelukkig mag ik u vandaag presenteren: Dansgroep My Identity en de langverwachte lezing van Carolien Roelants!” De middag begon met Oosterse muziek en een bijzondere modeshow van traditionele Oosterse kleding.

De lezing van Carolien Roelants bracht een somber beeld van de problematiek in het gehele Midden-Oosten. De verhoudingen tussen de landen rondom Syrië kennen een lange ingewikkelde geschiedenis met tegengestelde conflicten die z’n weerslag hebben op de hele wereld en dus nog elke dag spelen.

Na de lezing en de vragen uit het publiek liet My Identity een paar traditionele dansen zien. Deze grote groep jongeren werd begeleid door twee muzikanten. Het publiek kreeg een mooi beeld van de dans, de kleding en de cultuur. De dansgroep was enthousiast en wist niet van stoppen.

Tijdens de nazit bleek dat de lezing van Carolien Roelants indruk had gemaakt. “Ik moet alle informatie echt even laten landen.” “Ik wist niet dat de problemen in het Midden-Oosten zo ingewikkeld waren.” “Carolien maakte de informatie begrijpelijk voor de luisteraar.”

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde