Kenniscollege 'Midden-Oosten'

  • 15 november 2021

Op 9 november vond het eerste Sociom Kenniscollege plaats. Hoewel de aangekondigde gastspreker ziek was, kregen de bezoekers een net zo interessant verhaal over ‘Eerwraak’. Rob Ermers, turkoloog en arabist en verbonden aan de Radboud Universiteit, liet de bezoeker inzien dat eer, eerherstel en eerwraak universele termen zijn met universele oplossingen. Het Kenniscollege werd afgesloten met een dansvoorstelling van Zohor; zij nam de kijker mee in haar verhaal als vluchtelinge en hoe zij nieuw contact maakt.

We kijken terug op een succesvolle middag, waarin netwerkpartners, vrijwilligers en inwoners een stuk wijzer werden.

Enkele reacties

“Het was heel verrassend, verhelderend en zet aan tot nadenken over het begrip ‘ eer’. Interactief, geestig en dat alles in begrijpelijke taal en dichtbij huis voorbeelden. Ik heb genoten!”
Jacqueline van der Zee, beleidsadviseur Rijn IJssel college, Arnhem

“Dit zijn de cadeautjes in mijn werk. Ik werk de hele dag met inwoners en ga met ze in gesprek. Door dit college bekijk ik mijn werk op een andere manier, met meer afstand. Als ik dit soort dingen niet doe binnen mijn werk, dan kan ik mijn werk niet meer goed doen.”
Jette Vis, woonconsulent Mooiland

“Heel knap! Rob Ermers had het over eer en eer-gerelateerd gedrag zonder het met één woord over andere culturen te hebben.”
Reyhan Conka, sociaal werker Sociom

“Wij vonden de middag heel aangenaam. Het programma was toegankelijk voor de bezoekers (in de eenvoud van opzet) en plezierig door de combinatie van kennis en dans/podiumkunst. Het kenniscollege was verassend door de presentatie van Rob Ermers (aanraakbaar) en door de focus te leggen op één onderwerp is de informatie heel goed binnengekomen. Complimenten!”
Angelien Peters, Raad van Overleg en Advies Sociom

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde