Maatschappelijk Diensttijd (MDT) geslaagd

  • 9 augustus 2023

Wat een maanden zijn het geweest in West Maas en Waal. Sociaal werker Maurits Badal heeft samen met zijn stagiair Justin Rossen en Marcelino Thuis van Spectrum Elan hard gewerkt om honderd jongeren te bereiken met het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Van de 12 projecten zijn er 7 projecten met succes gerealiseerd en zijn er meer dan honderd jongeren en volwassenen bereikt.

Ideeën krijgen de ruimte

In een projectgroep zijn jongeren aan de slag gegaan met hun eigen ideeën en hebben zij de ruimte gekregen om hun organisatievaardigheden te ontwikkelen en andere talenten te ontdekken. Hierbij zijn kleinschalige projecten tot aan een dorpsfeest van de grond gekomen. Allemaal georganiseerd door de jongeren die daarmee ook een eigen podium kregen.

Maurits Badal: “Het sociaal netwerk van de jongeren, hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen hebben een enorme boost gekregen. Daar ben ik trots op. Ik bedank alle ketenpartners, verenigingen en ouders voor hun samenwerking. Met veel plezier kunnen we aankondigen dat we in februari 2024 weer aan de slag gaan met MDT langtraject. Ik kijk hier nu al weer naar uit!”

Wat is het MDT?

Het MDT geeft jongeren een kans om zich positief te profileren in de samenleving vanuit hun eigen creativiteit. Zo krijgen zij de kans om vanuit hun talenten projecten te ontwikkelen en uit te voeren. Ook ouders, trainers, coaches kunnen bij een groep jongeren aansluiten om hen te ondersteunen. Het project moet realistisch en voor anderen van belang zijn. Uiteraard krijgen ze hier begeleiding bij van onder andere de jongerenwerker.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde