Maos en Waols plaatje

  • 27 februari 2023

Eind oktober is Maos en Waols plaatje als burgerinitiatief middels een leefbaarheidssubsidie opgestart. Tot en met maart 2023 zijn er 10 bijeenkomsten gepland in het dorpshuis, waarbij er met 10 teams van een senior en een jongere samen het mooiste plaatje van Maas en Waal gaan maken.

Dit doen zij gewoon met een mobiele telefoon, maar wel met veel tips en af en toe wat trucs. Van thema portret naar landschap, van sinterklaas naar kerstlicht, van spektakel bij de brandweer naar historie van Wamel, van een sportfoto naar tenslotte een thema naakt, er komt van alles voorbij waarbij de deelnemers steeds fanatieker worden en de verhalen van vroeger steeds mooier. Anja Valcks: “Ik geniet als opbouwwerker echt van de motivatie van de inwoners, het ontmoeten en de gezelligheid waar ik getuige van mag zijn deze herfst- en wintermaanden.”

Gastspreker Jochem van Gelder

Geregeld komt er een bekende Maos en Waoler naar de bijeenkomsten om zijn of haar bijdrage te leveren. Op 14 januari was het de beurt aan Jochem van Gelder uit Beneden Leeuwen. Anja Valckx: “Toen we hem benaderde, zei hij meteen ja. Tijdens de bijeenkomst vertelde hij over zijn ervaringen tijdens het televisieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’ waar hij als tweede eindigde. Verder sprak hij ook vol lof over onze deelnemers en hoe goed zij het deden, hoe tof is dat!”

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde