Nieuws uit West Maas en Waal

  • 5 december 2023

Het was een drukke maar geweldige tijd hier bij Sociom! In de afgelopen maanden hebben we heel wat bijzondere momenten mogen beleven in West Maas en Waal. Van inspirerende bijeenkomsten tot hartverwarmende gesprekken, we hebben veel kunnen betekenen voor onze gemeenschap.

Initiatieven en Evenementen

We hebben samen met de woningbouwvereniging een Energiefestival georganiseerd waar we in gesprek gingen met huurders. Van thermostaten tot burenoverlast, er kwamen allerlei belangrijke signalen naar voren die we serieus nemen.

Ook hebben we voor onze geweldige Sociom-vrijwilligers een escapekoffer over Laaggeletterdheid bewustwording opgezet met Stichting Mee. En laten we niet vergeten: onze eerste thema-avond over dementie in Alphen en de Netwerk Geriatrie bijeenkomst in Beneden Leeuwen waren enorm waardevol.

Belangrijke successen en workshops

Het goede nieuws? Ons Preventie- en Sportakkoord is verlengd voor de komende 3 jaar! Daar hebben we als sociaal werkers een steentje aan kunnen bijdragen. En niet te vergeten de Dag van de Mantelzorg, waar we samen met een dankbare groep mantelzorgers hebben gewerkt aan vitaliteit met yoga, mindfulness en valpreventie.

Onlangs hebben we ook een fantastische workshop gehad over omgaan met stress voor alle nieuwkomers in onze gemeente. Een geslaagde bijeenkomst waarbij we handvaten hebben kunnen bieden voor de uitdagingen waar nieuwkomers vaak mee te maken hebben.

Samen maken we het verschil!

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde