NL Doet 2023

Linda Custers: “Wij krijgen energie van al die geweldige initiatieven en hardwerkende vrijwilligers die het samen voor elkaar krijgen.”

  • 14 maart 2023

Afgelopen weekend deed Sociom mee met ‘NL doet’! Een groot deel van onze sociaal werkers stak de handen uit de mouwen op verschillende locaties in Land van Cuijk. Daarnaast kregen we ook hulp van zeven leerlingen bij onze dagbesteding de Parasol in Boxmeer.

Lees hieronder de verslagen van onze sociaal werkers terug:

Verslag Silvia Beuving

Op vrijdag 10 maart 2023 hebben zeven leerlingen van Metameer Boxmeer geholpen bij de Dagbesteding De Parasol Boxmeer. In de ochtend hebben 4 leerlingen rollators en rolstoelen gepoetst. Na deze werkzaamheden konden zij bijkomen onder het genot van een beker bouillon en een kort middagdutje.

Daarna werd de tafel gedekt voor het middageten. ’s Middags hebben drie leerlingen geholpen met het inventariseren van alle spullen die we hebben en is er een spannend potje rummikub gespeeld.

Het was een hele gezellige dag en zowel de leerlingen als onze deelnemers en vrijwilligers hebben genoten!

Verslag Dagbesteding Mariagaarde Haps

Vrijdag 10 maart was het bij Metameer Boxmeer: Metameer Doedag!. Zo ook kwamen er ook drie eerstejaars leerlingen naar Dagbesteding Mariagaarde in Haps. Jong en oud speelden samen allerlei spellen zoals sjoelen, dobbelen en als vanouds het kaartspel ‘pesten’. Het was erg gezellig en het ging er soms erg fanatiek aan toe. Iedereen geeft genoten van deze ochtend!

Verslag Linda Custers en Renske Huijs

Vrijdag 10-3-2023

Dorpsservicewinkel Gassel

Na enkele verbaasde blikken werden we hartelijk verwelkomd door Cor in Gassel. Een inwoner die trots vertelt over het werk binnen de Dorpsservicewinkel. Een locatie waar mensen elkaar ontmoeten bij de bakker, bibliotheek of de kapper. Maar ook met een ruimte om een kop koffie te drinken. Na de rondleiding hielpen we de vrijwilligers met de voorjaarsschoonmaak van het pand. Dit was gezellig en werd erg gewaardeerd. Tijdens de pauze werden we voorgesteld en hebben we de mensen verrast met een presentje vanuit Sociom.

Zorgcentra Castella

In Cuijk gingen de handen uit de mouwen op het dakterras van Zorgcentra Castella. Helaas was het weer ons niet goed gezind en kon de schoonmaakazijn nog niet z’n werk doen. Eenmaal de vloer geschrobd en de meubels weer fris, gingen de vrijwilligers naar binnen voor een heerlijke lunch. Ook hier werd onze komst zeer gewaardeerd.

Verslag Mirjam van den Broek

Zaterdag 11-3-2023

Zaterdagochtend was in Boxmeer een succesvolle aftrap van het burgerinitiatief Samentuin Boxmeer. Een 15-tal vrijwilligers hebben de schop in de grond gezet voor een nieuwe heg aan de Veerstraat. In Madeleine waren vrijwilligers aan de slag met verf om de boel op te fleuren in de kamers. En ook werd de boel goed gesopt en opgepoetst.

Verslag Martijn Schmiermann en Linda Custers

Zaterdagmiddag tourde Sociom door de dorpen om de vrijwilligers een presentje te overhandigen. Prachtige locaties zoals het klooster in Sambeek en Graancirkel Oploo mochten we bezoeken. Hier waren tientallen vrijwilligers aan het werk om de boel op te knappen en te verbouwen.

Er werden mooie verhalen verteld over het ontstaan van het idee en de inzet van inwoners om daar te komen waar ze willen zijn. Maar ook over dromen waaraan gebouwd wordt of die reeds gerealiseerd zijn. Het enthousiasme en de gedrevenheid van deze mensen om hun plan te verwezenlijken is onbetaalbaar. Deze energie moedigen we aan en waar het nodig is ondersteunen we de inwoners. Dat maakt dit werk zo mooi. Mensen in hun kracht zien en zetten, nieuwe plaatsen ontdekken en verbindingen leggen die zorgen voor een nóg sterkere basis van waaruit zij kunnen werken. De presentjes werden goed ontvangen door de vrijwilligers.

Ander nieuws

  • Calendar18-APRIL-2024

Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • Calendar16-APRIL-2024

Vrij Zwemmen voor Vrouwen gaat starten!

145 Gerelateerde