Samen Soepen succes in Land van Cuijk!

  • 11 oktober 2022

Op initiatief van Sociom, Mooiland en gemeente Land van Cuijk konden inwoners vorige week op 23 locaties genieten van een heerlijke vers bereide soep. De oproep voor dit initiatief werd door verschillende partijen beantwoord, zoals een dorpsraad, KBO, maar ook enkele zorgaanbieders en een basisschool. Voor de jongeren is de variant Samen Happen in het leven geroepen.

In Ledeacker werd de locatie Stee Okee druk bezocht tijdens het Samen Soepen. De mondharmonicaspeler bracht een gezellige sfeer en de soep werd smakelijk gegeten. Dat de soep lekker was, was ook te merken in Sambeek. Hier hadden ze op eigen initiatief meer soorten soep gemaakt, waardoor mensen ook van meer dan één kommetje konden snoepen.

In Haps zat de sfeer er ook goed in. Mensen waren aan het kaarten, speelden een potje rummikub en er werd volop gekletst met elkaar. Opbouwwerkers van Sociom stonden met soep ook op de Wijkmarkt in Grave West en in de schouwburg van Cuijk. Op het leefbaarheidsfestival in Beers hadden gasten juist aan de foodtruck leuke gesprekken onder het genot van een kommetje soep.

Verbinding door samen te eten

“Mooi om te zien dat het initiatief jong en oud verbindt”, aldus Linda Custers, opbouwwerker bij Sociom. Zij mocht de leerlingen op basisschool het Telraam in Oeffelt helpen met het snijden van de groenten en bereiden van de soep. Tijdens het eten zaten een twintigtal opa’s, oma’s en buurtgenoten samen met kinderen aan tafel.

Op woensdagavond 5 oktober kwamen jong en oud bij elkaar bij het Samen Happen in The Unit in Boxmeer. Jongerenwerker Ivo van der Horst werd daar wel verrast. Ivo: “Naast jongeren kwamen er namelijk ook een aantal senioren dames binnengelopen, die ook graag een burger kwamen eten. Uiteraard konden zij gewoon aanschuiven en leidde de spontane ontmoeting tot leuke gesprekken!”

Met het oog op de verbindingen die Sociom wil creëren in de week tegen eenzaamheid, heeft dit initiatief daaraan bijgedragen. Volgend jaar zal dit initiatief zeker weer een plek krijgen om ontmoetingen te stimuleren en om mensen een leuk eetmoment te bezorgen.

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde