Samen Soepen tegen eenzaamheid

  • 5 september 2022

Het is weer bijna tijd voor het initiatief SamenSoepen. Dit houdt in dat we in de week tegen eenzaamheid (29 september tot en met 6 oktober) inwoners van Land van Cuijk willen uitnodigen voor een gezamenlijk eetmoment. SamenSoepen is een samenwerking tussen Mooiland, gemeente Land van Cuijk en Sociom om op een positieve wijze aandacht te vragen voor eenzaamheid en participatie. Naast het eetmoment staat het sociale contact onder inwoners en bewustwording voor deze onderwerpen centraal.

Afgelopen jaar heeft Sint Anthonis SamenSoepen georganiseerd in al haar kernen. Dit leidde tot een uitgifte van soeppompoen-pakketten op 14 locaties! Sociom heeft op verschillende locaties geholpen om de soep te bereiden of te verstrekken.

Meedoen aan SamenSoepen

Wij zijn op zoek naar organisaties die in de week van de eenzaamheid ook willen bijdragen aan SamenSoepen. De voorkeur ligt op een overdekte ruimte waar zitplaatsen (te creëren) zijn. Om dat te realiseren hebben we een aantal organisaties nodig op locatie die de soep willen bereiden en serveren. Ingrediënten en benodigdheden voor de maaltijd zijn op kosten van de bovenstaande partijen. Wij zorgen dat alle organisaties de soeppakketten op het gewenste tijdstip en locatie ontvangen. Daarnaast maken we een overzicht van alle SamenSoep activiteiten, zodat inwoners weten waar zij naartoe kunnen om deel te nemen.

Heb je interesse om samen met ons dit initiatief in jouw wijk of dorp neer te zetten? Neem dan contact op met Martijn Schmiermann via martijnschiermann@sociom.nl of 06 821 169 12. Mocht je al weten op welke datum je de soep zou willen serveren en heb je al een inschatting van de hoeveelheid mensen die je verwacht, dan kun je dat ook doorgeven!

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde