Samenwerking Buurtkamer De Parasol Cuijk en Roggy Dagbesteding

  • 3 februari 2022

Sinds eind 2021 hebben Buurtkamer De Parasol Cuijk en Roggy Dagbesteding van Dichterbij de krachten gebundeld en zijn ze een samenwerking aangegaan. Sabine Theunissen van Roggy komt Monique Elfrink, één van de vrijwilligers van Buurtkamer De Parasol, nu iedere woensdag helpen met het maken van de lunch voor de deelnemers. Daarnaast komt Wilco eens per maand muziek maken op zijn accordeon. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat het muziek maken de laatste weken niet door kon gaan, maar dit wordt weer opgepakt zodra de coronaregels het toelaten.

Verse soep
De samenwerking tussen Sabine en Monique verliep meteen heel goed. “Sabine is van het begin af aan erg leergierig en enorm enthousiast”, zegt Monique. ”Ik verheug me iedere woensdagochtend om te komen werken en dat we weer samen aan de slag kunnen om een heerlijke lunch klaar te maken”, vult Sabine aan. Wekelijks wordt er met de deelnemers samen verse soep gemaakt. “We rouleren dat qua dagen, zodat iedereen aan bod komt om hiervan extra te genieten. Gezonde voeding is één van onze pijlers, dus dit past prima in het activiteitenprogramma”, aldus Monique.

Deelnemers staan centraal
Sabine heeft alles wat erbij komt kijken van Monique geleerd. Door de coronamaatregelen is alles individueel afgestemd; iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen lunchbakje. Sabine gaat daarbij heel netjes en precies te werk. “Ik vind mijn werk ook heel belangrijk”, zegt ze, “ik wil het beste voor de deelnemers, want die staan bij mij op nummer 1.”

Genieten van de samenwerking
De laatste keren heeft Sabine zelfs helemaal zelfstandig heeft gewerkt; dat verliep heel goed. Maar voor de gezelligheid en de lol die beide dames ervaren, blijven ze toch lekker samenwerken. Beiden beamen: “We hopen nog heel lang samen te mogen werken, want het is belangrijk werk wat we doen en we genieten er zo van om de deelnemers dankbaar te zien.  We willen dat zij blijven genieten van onze lunches, want die smaken natuurlijk het lekkerst. Er zit heel veel liefde bij.”

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde