Sociom bedankt mantelzorgers in Haps

  • 24 oktober 2022

Op woensdag 5 oktober ontving Buurtkamer Mariagaarde in Haps al haar deelnemers en hun mantelzorgers. Tijdens deze avond werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet en werd er stilgestaan bij wat zij allemaal doen. Want zorgen voor een ander kan best zwaar zijn, zeker als het veel uur per week over een langere periode is.

Ankie Jacops, medewerker van de Buurtkamer in Haps, zegt daarover: “Mensen komen één of meer dagen per week naar onze Buurtkamer, maar toch hebben zij thuis nog steun van anderen nodig: de mantelzorgers.”

Het was een gezellige avond, waarbij er in het openingswoord ook aandacht was voor de aankomende Dag van de Mantelzorg op 10 november en de Mantelzorgwaardering. Verder hebben we stilgestaan bij de Week tegen de Eenzaamheid en het werken met Positieve Gezondheid. Sociom was ook trots om het rapportcijfer van de deelnemers over de Buurtkamer te presenteren: meer dan 90% van de deelnemers geeft het personeel en de vrijwilligers van de Buurtkamer een 8 of hoger. Voor de mantelzorgers is het fijn om te weten dat ze hun dierbaren naar een goede plek brengen.

Meer weten?

Lees op de pagina buurtkamers meer over de buurtkamers. Wil je meer weten over het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein? Neem dan een kijkje op www.mvplein.nl. Hier kun je als mantelzorger in Land van Cuijk nog tot 1 november een presentje aanvragen voor de Dag van de Mantelzorg of tot 15 december de Mantelzorgwaardering.

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde