Update uit West Maas en Waal

  • 27 maart 2024

Margot en Anja: “We zijn dankbaar voor alle inzet en betrokkenheid van onze vrijwilligers en partners, en kijken uit naar nog veel meer mooie momenten samen. Hierbij een korte update over de recente activiteiten van Sociom in de gemeente West Maas en Waal.”

Communicatietrainingen voor vrijwilligers

Allereerst zijn er met veel plezier twee communicatietrainingen georganiseerd voor onze gewaardeerde vrijwilligers in West Maas en Waal, samen met Stichting MEE. Deze trainingen richtten zich op het bespreken van moeilijke onderwerpen op een begrijpelijke manier, en we zijn blij dat er ook een intervisiegroep is opgericht om elkaar hierin te ondersteunen.

Belastinghulp

In maart en april hebben de vrijwilligers van thuisadministratie in WMW samen met de bibliotheek Rivierenland weer belastinghulp geboden aan inwoners, zowel thuis als vanuit ons kantoor. Het is altijd fijn om te zien hoe we mensen kunnen helpen met deze belangrijke zaken.

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, hebben sociaal werkers Margot en Anja samen met vrijwilligers van het museum Tweestromenland een mooie bijeenkomst georganiseerd. Dankzij een integratiesubsidie konden ze Arabische en Afrikaanse vrouwen en hun kinderen uit de gemeente West Maas en Waal verwelkomen. De dag zat vol met rondleidingen, knutselactiviteiten in het Pasen-thema en waardevolle gesprekken, wat het een hartverwarmende ervaring maakte.

NL Doet!

Tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet op 15 en 16 maart zijn ook in West Maas en Waal verschillende initiatieven ondersteund. Zo is een jong gezin geholpen bij het slopen van een aanbouw. Het was een gezamenlijke inspanning van de vrijwilligers en Buurtgezinnen om dit gezin een steuntje in de rug te bieden.

Dorpentoer in Appeltern

Daarnaast waren sociaal werkers Anja en Margot actief betrokken bij de dorpentoer in Appeltern. Hier gingen zij in gesprek met inwoners over de activiteiten en voorzieningen in het dorp. Ook hebben ze presentaties gegeven en huisbezoeken afgelegd om het belang van vrijwilligerswerk en sociale betrokkenheid te benadrukken.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde