Update uit West Maas en Waal

  • 30 januari 2024

Hierbij een korte update over recente activiteiten van Sociom in de gemeente West Maas en Waal:

Evenement ‘Zo Leef Ik Graag’

Onlangs vond het ‘Zo Leef Ik Graag’ evenement plaats in de Rosmolen te Beneden Leeuwen. De opkomst was positief en de gesprekken waren enthousiast. Anja Valckx (sociaal werker): “We hopen dat meer inwoners zich willen aanmelden als vrijwilliger; slechts 1 of 2 uur per week kan al veel voldoening geven. En je draagt ook nog eens bij aan een sterker netwerk in onze gemeente.”

Expositie ‘Ut Maos en Waols Plaotje’

De expositie van het project ‘Ut Maos en Waols Plaotje’ opende in het gemeentehuis. De wethouder toonde enthousiasme over het project, en er wordt onderzocht of er financiële middelen beschikbaar kunnen worden gesteld voor een vervolg in verschillende dorpen. Daarnaast heeft het project ook veel interesse gewekt bij inwoners om hieraan deel te nemen.

Project ‘Schuif Samen Aan’

Het project ‘Schuif Samen Aan’ loopt voor het tweede jaar in 7 van de 8 dorpen in West Maas en Waal. Inwoners kunnen voor een kleine bijdrage genieten van een maaltijd in het dorpshuis of MFA. Dit initiatief verbindt mensen en zorgt voor nieuwe ontmoetingen in de wintermaanden. Het blijkt een succes, en de suggestie is om dit thema ook in 2024 vast te houden.

Wandelcafé in Wamel

Op vrijdag 5 januari is het wandelcafé in Wamel opnieuw gestart. Dit initiatief, opgezet in samenwerking met ontmoetingsplek Blend, is succesvol met wekelijkse wandelingen en gezellige koffiemomenten. Het wandelcafé biedt inwoners de gelegenheid om samen actief te zijn en sociale contacten te leggen.

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar04-JUNI-2024

Update – West Maas en Waal

148 Gerelateerde