Update van West Maas en Waal

  • 2 augustus 2023

Op 26 juni vond er een vrijwilligersbijeenkomst plaats in de Oekraïense noodopvang in Altforst, georganiseerd door Sociom. Het evenement bood een unieke kans voor vrijwilligers om elkaar beter te leren kennen. Het omvatte een kennismakingsronde, een inspirerende rondleiding door het gebouw, een gastspreker vanuit de bibliotheek en de ondersteuning van een vrijwillige buurtbemiddelaar bij een belangrijke dorpscasus. Als blijk van waardering hebben we alle aanwezige vrijwilligers verwend met een creatieve attentie. Hiermee wilde we hun waardevolle bijdrage aan onze vrijwilligerscentrale benadrukken.

In samenwerking met de regiokrant Maas en Waler gaan we deze zomervakantie nog een stap verder om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Gedurende zes weken interviewen en bedanken we acht vrijwilligers voor hun inzet tot nu toe. In september nemen deze vrijwilligers, onder de begeleiding van Anja, hun nieuwe rol op zich als vrijwillige dorpsbegeleiders, verdeeld over de acht dorpen in West Maas en Waal.

Vijfjarig bestaan de Korenbloem

Op 1 juli vierden we een bijzondere mijlpaal in Boven Leeuwen, ons welzijnsgebouw De Korenbloem bestaat namelijk vijf jaar! We verwelkomden maar liefst 150 belangstellenden, inwoners en cliënten. Tijdens deze feestelijke open dag kregen zij de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij 5 vrouwelijke ondernemers. Een goedgevulde goodiebag was onze manier om alle aanwezigen te bedanken voor hun aanwezigheid en steun.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

De betrokkenheid van onze vrijwilligers strekt zich ook uit tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Op 3 en 14 juli verzorgde Stichting Mee inspirerende trainingen over de Hulpkaart en Methodisch werken. De vrijwilligers waren enthousiast en deelden persoonlijke ervaringen, wat heeft geleid tot het verlangen naar verdere ondersteuning en vervolgtrajecten.

Picknick Leeuwse Veld

Een van de hoogtepunten van juli was ongetwijfeld de gezellige picknick in het Leeuwse Veld in Beneden Leeuwen, georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek, Buurtgezinnen en natuurlijk ons team van Sociom. Er werd voorgelezen aan de kinderen, er vond een speurtocht plaats door het park en alle aanwezigen werden verwend met een verfrissend ijsje.

In gesprek over leefbaarheid

We gingen in Hanzestadje Maasbommel in gesprek met inwoners over leefbaarheid. We namen deel aan het wandelcafé, genoten van een gezellige koffieochtend met senioren in het dorpshuis, lunchte bij een lokale ondernemer en brachten een bezoek aan kwetsbare bewoners.

Dit past binnen ons initiatief “Dorp van de Maand”, waarbij we in voorgaande maanden Appeltern, Alphen, Boven Leeuwen en Altforst hebben bezocht. In de komende maanden staan Dreumel, Wamel en Beneden Leeuwen op het programma. Voorafgaand aan elk bezoek worden plannen gesmeed met dorpsplatformen en seniorenverenigingen om het bezoek een succes te maken. We nodigen gastsprekers uit en organiseren inwonersavonden met diverse thema’s, zoals mantelzorg, energie en digitale vaardigheden.

Ander nieuws

  • Calendar22-MEI-2024

De kracht van Welzijn op Recept

  • Calendar17-MEI-2024
  • Tag Relaties en scheiden

Tekeningenactie Scheidingsloket Sociom

147 Gerelateerde