Update – West Maas en Waal

  • 4 juni 2024

Vrijwilligersbijeenkomst Sociom bij Zorglocatie Blend – 5 april

Op vrijdag 5 april was er een gezellige bijeenkomst voor vrijwilligers van Sociom bij zorglocatie Blend in Wamel. Nieuwe vrijwilligers leerden elkaar kennen. Er was veel interactie tussen de groepen maatjes, klussers, tuinvergroeners, vervoerders, tolken en administratieve krachten van de vrijwilligerscentrale van West Maas en Waal. Sociaal werker Anja Valckx en vrijwilligers Henk en Jaap werken trots verder aan de vrijwilligerscentrale voor alle gemotiveerde inwoners die iets willen betekenen voor een ander.

Interactief Werkatelier Huisvesting Internationale Werknemers – 12 april

Op vrijdag 12 april werd het eerste interactieve werkatelier over de huisvesting van internationale werknemers gehouden in de Rosmolen in Beneden Leeuwen. Sociaal werker Anja Valckx was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van nieuw beleid over dit thema.

Knutselworkshop voor Oekraïense Kinderen – 19 april

Op vrijdag 19 april organiseerden twee vrijwilligers van Sociom een knutselworkshop op de Oekraïense opvang in Altforst. Kinderen van 6 tot 12 jaar knutselden gezellig met papier en deze activiteit wordt zeker opnieuw ingepland.

Gezellige Activiteit op de Kinderboerderij in Wamel – 1 mei

Op woensdag 1 mei organiseerden Buurtgezinnen, Bibliotheek Rivierenland, IVN, Meer voor Mekaar en Sociom een activiteit op de kinderboerderij in Wamel. Kinderen genoten van voorlezen, buiten struinen, knutselen en het knuffelen van dieren. Dankzij de netwerken van steungezinnen en de sociaal werkers Robin Schuurmans en Anja Valckx was het een geslaagde middag. Deze activiteit wordt dit jaar nog twee keer herhaald in de gemeente West Maas en Waal en de gemeente Druten. Dit gebeurt aan het begin van de zomervakantie en in de herfstvakantie. We kijken terug op een succesvolle middag.

Ander nieuws

  • Calendar04-JUNI-2024

Lotgenotengroepen Marikenhuis

  • Calendar22-MEI-2024

De kracht van Welzijn op Recept

148 Gerelateerde