Van bezoeker naar vrijwilliger bij het jongerencentrum

  • 5 september 2022

Levy is een jongeman van 21 jaar oud en is conciërge op het Merlet college Mill. Dit doet hij vanuit dagbesteding ‘Bij Sas en Bep’. Door de uren die we hebben met het jongerenwerk op school hebben we hem ontmoet. Na meermaals gezellig contact, hebben we gevraagd of hij een keer naar de Wissel wilde komen als gast en is hij uiteindelijk van bezoeker doorgegroeid naar vrijwilliger.

Levy heeft een leerachterstand en is pas op zijn 11e begonnen aan de basisschool. De Wissel moet een plek zijn voor iedereen en dus hebben we hem benaderd en gevraagd of hij met simpele klusjes wilde helpen. Nu ruim een jaar verder is hij een volwaardig vrijwilliger. Hij ziet werk, durft zelf aan te pakken en durft uit zichzelf te ondernemen. Het is mooi om te zien dat hij als persoon enorm aan het groeien is.

Wat betekent de Wissel voor jou?

Levy: “De Wissel is een plek waar ik na een dag werken lekker kan rusten. Ik leer hier veel andere jongeren kennen en het is er erg gezellig. Het voelt als thuiskomen. Nu ik vrijwilliger ben krijg ik ook steeds meer verantwoordelijkheid en kan ik andere jongeren helpen.”

Wat vind je van jouw rol binnen de Wissel?

Levy: “Ik mag veel dingen doen, onderneem zelf ook dingen. Als ik iets zie dan krijg ik de mogelijkheid om daar zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb zelfs mogen helpen met de techniek rondom een optreden. Ik vind techniek erg interessant dus het is leuk dat ik deze kans krijg. Ergens anders zou dit waarschijnlijk nooit gebeuren.”

Wat zou je het liefst nog willen doen binnen de Wissel?

Levy: “Ik zou graag achter de bar willen helpen op een drukke avond. Het lijkt me leuk om mensen te voorzien van eten en drinken.”

Wil je nog iets zeggen?

Levy: “Ik heb idee dat de Wissel een plek is waar ik iets meer sociaal contact kan hebben met andere jongeren dan in mijn eigen kring. Dit laat mij ook sterker in mijn schoenen staan in het dagelijks leven. Ik heb door de Wissel ook vaker contact met jongeren.”

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde