Wonen & Welzijn on tour door Overloon

  • 21 augustus 2023

Wonen Vierlingsbeek en Sociom maakten op 15 augustus een tour door Overloon. Met als doel de stem van bewoners te horen over hun leefomgeving, vormde deze tour een mooie stap naar een betere buurt.

Samen met Piet Verbeeten, Frans Wouters (voorzitter van de Dorpsraad) en Wilma Nabuurs (Penningmeester dorpsraad), doorkruisten we drie verschillende locaties. Onder het genot van een Heldro ijsje van supermarkt Plus spraken we met bewoners over hun buurt. Waarom is het fijn om daar te wonen? Wat is minder prettig? Hoe kunnen we samenwerken? Ideeën van bewoners over het opknappen van de speeltuin en de buurttuinen kwamen aan bod. Hiermee willen de mensen aan de slag en dat ondersteunen we.

Samenwerken aan een mooie leefomgeving

De komende periode gaan de buurtbewoners, Sociom en Wonen Vierlingsbeek samen bedenken wat mogelijk is om hun buurt te verfraaien en te behouden. Beide organisaties vinden de ontmoetingen met en tussen bewoners belangrijk. “Samen bouwen we aan een prachtige en levendige woonomgeving, daar zetten we ons graag samen voor in”, aldus Linda Custers, sociaal werker bij Sociom.

Heb je ook een briljant idee om jouw buurt te verbeteren? We staan open voor suggesties! Neem contact op met Wonen Vierlingsbeek op werkdagen tussen 8:30 en 12:00 uur via tel. 0478 632 296. Sociom is bereikbaar tijdens kantoortijden op tel. 0485 700 500.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde