Project #Meedoen

Het project #Meedoen (voorheen ‘aan de slag’) is opgezet om bewoners van het azc Grave vroegtijdig te betrekken bij vrijwilligerswerk in de omgeving. Het project bevordert het taalniveau, de participatie en de integratie van vluchtelingen.

Meer over het project

#Meedoen slaat een brug tussen de maatschappij en het azc Grave. De bewoners doen onder andere vrijwilligerswerk voor het Ambachtscentrum in Velp, tuinwerkzaamheden op het Visio-terrein (school voor blinde en slechtziende kinderen), wijkgebouw Esterade in Grave en bij IC Safina in Cuijk. Hier helpen zij met allerhande klussen, zoals werken in de tuin, koken, creatieve activiteiten, tolken en kinderen begeleiden bij activiteiten.

Het project biedt bewoners ook de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen op het azc-terrein. Zo zijn er diverse taken waarin zij ondersteuning kunnen bieden en kunnen helpen. Denk aan: kinderen ondersteunen bij hun huiswerk, alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV-bewoners) ondersteunen bij sportactiviteiten, helpen in het naaiatelier of in de moestuin en helpen bij de schoonmaak van gebouwen.

#Meedoen is een initiatief voor azc’s door heel Nederland. Op het Platform Vrijwillige Inzet vertellen ze hier meer over.

Het succesverhaal van Marah Abou Fakher

Marah Abou Fakher

“Waarom ik bij het Emmaus klooster als vrijwilliger werk? Ik vind het fijn om mensen te helpen. Door bij de dagbesteding met oudere mensen te praten leer ik meer over de bewoners van Nederland, de geschiedenis van dit land en hun gewoontes. En ik leer natuurlijk Nederlands. Mijn collega’s zijn zo aardig en hulpvaardig. Ze praten heel langzaam met mij zodat ik begrijp wat ze zeggen. Dit werk is een mooie kans voor mij om meer Nederlanders te leren kennen en om hun taal en cultuur te leren begrijpen.”


Snel naar