Project #Meedoen

Het project #Meedoen (voorheen ‘aan de slag’) is opgezet om bewoners van het azc Grave vroegtijdig te betrekken bij vrijwilligerswerk in de omgeving. Het project bevordert het taalniveau, de participatie en de integratie van vluchtelingen.

Meer over het project

#Meedoen slaat een brug tussen de maatschappij en het azc Grave. De bewoners doen onder andere vrijwilligerswerk voor het Ambachtscentrum in Velp, tuinwerkzaamheden op het Visio-terrein (school voor blinde en slechtziende kinderen), wijkgebouw Esterade in Grave en bij IC Safina in Cuijk. Hier helpen zij met allerhande klussen, zoals werken in de tuin, koken, creatieve activiteiten, tolken en kinderen begeleiden bij activiteiten.

Het project biedt bewoners ook de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen op het azc-terrein. Zo zijn er diverse taken waarin zij ondersteuning kunnen bieden en kunnen helpen. Denk aan: kinderen ondersteunen bij hun huiswerk, alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV-bewoners) ondersteunen bij sportactiviteiten, helpen in het naaiatelier of in de moestuin en helpen bij de schoonmaak van gebouwen.

#Meedoen is een initiatief voor azc’s door heel Nederland. Op het Platform Vrijwillige Inzet vertellen ze hier meer over.

Adressen

Grave

  • Grave, , Grave


Snel naar