Vluchtelingen en inburgering

Welkom in Nederland! Veel dingen zijn waarschijnlijk nieuw voor je en zullen even wennen zijn. De taal, gewoonten, wetten en regels. We helpen je graag met kennis en vaardigheden, zodat jij kunt meedraaien in de Nederlandse samenleving.

Voel je snel thuis

Nederlands leren, het inrichten van je huis, de weg vinden in je nieuwe omgeving; als vluchteling met een verblijfsstatus komt er veel op je af. In een land waar alles vreemd is, moet je in korte tijd veel leren. Welke feestdagen kent Nederland? Wij ondersteunen je samen met onze vrijwilligers bij je nieuwe dagelijkse leven.

Ontmoeting met andere culturen

Als je nieuw bent in Nederland, zijn er veel dingen die belangrijk zijn om te leren. Maar vaak ken je nog niet zo veel mensen die je daarbij kunnen helpen. Als inwoner van de gemeente Land van Cuijk en omgeving kun je voor informatie, advies en ontmoeting terecht bij intercultureel centrum Safina.

Scholing voor nieuwkomers

Als nieuwkomer in Nederland krijg je een inburgeringsprogramma aangeboden om een volwaardige plaats in de samenleving te verwerven. Het participatieverklaringstraject (PVT) is onderdeel van dit traject voor statushouders en huwelijksmigranten. Je leert daarbij niet alleen de Nederlandse taal, maar vergaart ook kennis en vaardigheden over de Nederlandse samenleving. Sociom organiseert deze vorm van scholing.

We zijn er voor jou

Kom jij uit een ander land en wil je in Nederland wonen? Sociom staat voor je klaar. Met vluchtelingenwerk, interculturele centra en de participatieverklaring weten onze sociaal werkers jou verder te helpen. Ben je meer op zoek naar een maatje die jou wegwijs maakt? Ook dat kan. Daarvoor hebben we speciale maatjesprojecten en vrijwilligers.


Cursussen

Assertiviteit…. opkomen voor jezelf

Doel van de cursus Het doel van deze 8-daagse cursus is dat je beter inzicht krijgt in hoe je reageert…

  • Calendar1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november & 26 november (vol)
  • Clock8 bijeenkomsten


Snel naar