Veiligheid

Veilig leven: het lijkt vaak zo vanzelfsprekend in Nederland. Maar dat is het niet. Discriminatie en huiselijk geweld komen helaas nog steeds vaak voor. En daar willen wij iets aan doen. Maar vooral willen we jou helpen. Dus speelt er iets wat jou een onveilig gevoel geeft, kom je in aanraking met geweld of word je gediscrimineerd? Laat het ons weten.

Meld discriminatie of ongelijke behandeling

Heb je een handicap, maar krijg je na een goed gesprek om die reden de baan niet? Wijst een stagebedrijf je af, omdat je een hoofddoek draagt? Of krijg je in de buurt nare opmerkingen naar je hoofd vanwege je afkomst? Om wat voor vorm van discriminatie of ongelijke behandeling het ook gaat, neem contact op met Discriminatie.nl. De organisatie achter dit meldpunt behandelt jouw melding. Deze hulp is gratis en melden kan ook anoniem. De organisatie werkt nauw samen met politie, Openbaar Ministerie en maatschappelijke organisaties.

Doorbreek het taboe, meld huiselijk geweld

Een onverzorgd uiterlijk, stil en teruggetrokken gedrag, blauwe plekken, verwaarlozing van het huis; het zijn allemaal signalen die erop kunnen wijzen dat het in een huishouden niet zo lekker loopt. Heb je het vermoeden dat er iets niet klopt bij je buren, familieleden of leerlingen? Of heb jij hier zelf mee te maken? Vraag ons om advies of neem contact op met Veilig Thuis, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling.

We zijn er voor jou

Of het nu gaat om huiselijk geweld of een andere onveilige situatie: wij staan voor jou klaar. Onze sociaal werkers weten hoe ze jou hierin kunnen helpen, bieden een luisterend oor of verbinden jou met de juiste organisatie. Zodat jij de hulp en steun krijgt die je nodig hebt.


Cursussen
Categorieën

Assertiviteit…. opkomen voor jezelf

Doel van de cursus Het doel van deze 8-daagse cursus is dat je beter inzicht krijgt in hoe je reageert…

  • Calendar1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november & 26 november (vol)
  • Clock8 bijeenkomsten


Snel naar