Kansrijke Start voor elk kind in Land van Cuijk

  • 20 januari 2022
  • Opgroeien

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. Risicofactoren als stress van de (aanstaande) ouders, roken, alcohol gebruik, slechte voeding, armoede, onveilige opvoedsituatie en psychische problemen blijken belangrijke voorspellers te zijn van zowel fysieke als mentale problemen bij het kind op latere leeftijd. Een goede, kansrijke start begint dus al voor de geboorte!

Regionale coalitie Land van Cuijk
De gemeente Land van Cuijk (voorheen gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis en Boxmeer) hebben samen met relevante partners zoals Sociom, Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk, GGD Hart voor Brabant en het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Geboortezorg Boxmeer (Land van Cuijk en Kop van Noord-Limburg) een regionale coalitie Kansrijke Start gevormd om zoveel mogelijk kinderen een goede start te bieden. Preventie van risicofactoren, passende ondersteuning en zorg, in de eerste levensfase of al tijdens de zwangerschap, maken een goede start beter mogelijk. Redenen genoeg voor Sociom om hierbij aan te haken en mee te bouwen aan de regionale coalitie.

Wil jij ons helpen?
Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar jou! Woon jij in het Land van Cuijk en wil jij graag een bijdrage leveren aan een kansrijke start voor alle kinderen die hier geboren (gaan) worden? Dan komen wij graag met jou in contact. Dat geldt voor jou als:

  • je jezelf hierin herkent en wel wat hulp kunt gebruiken om jouw kind een kansrijke start te geven;
  • je iemand in jouw omgeving kent en zijn/haar kind een kansrijke start gunt;
  • je het uitdagend vindt om mee te denken over hoe je een baby de best mogelijke start van zijn of haar leven kunt geven.

Meer informatie en contact
Meer informatie over dit project vind je op www.kansrijkestart.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Maartje Leijten via 06-82509574 of maartjeleijten@sociom.nl.

Ander nieuws

  • Calendar18-APRIL-2024

Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • Calendar16-APRIL-2024

Vrij Zwemmen voor Vrouwen gaat starten!

145 Gerelateerde