Gelukkig Land van Cuijk – Verbreek het taboe rondom eenzaamheid

  • 12 oktober 2022

Maar liefst 47% van de volwassenen voelt zich eenzaam. Grote kans dus, dat iemand in jouw omgeving ook eenzaamheid ervaart. Begin oktober was het de week tegen eenzaamheid. In deze week zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder ook het succesvolle Samen Soepen in Land van Cuijk. Maar eenzaamheid blijft, ook na deze week, een belangrijk thema.

Herken jij eenzaamheid?

Bij eenzaamheid denken we al gauw aan ouderen. Maar eenzaamheid komt bij alle leeftijden voor en kent vele vormen. Zo kan iemand eenzaam zijn door financiële problemen, door ziekte of beperking (van een naaste), een verhuizing, het verliezen van hun baan of door bijvoorbeeld kinderen die het huis uit gaan.

Sociom, GGD en gemeente Land van Cuijk vragen daarom aandacht voor dit thema. Hiermee willen zij het taboe rondom eenzaamheid verbreken, mensen bewust maken van de verschillende signalen van eenzaamheid en hen stimuleren om actie te ondernemen waar nodig.

Weten wat jij kunt doen?

Bekijk de signaleringskaart op onze website onder het thema ‘meedoen voor jong en oud’. Deze geeft je tips en handvatten om signalen van eenzaamheid te herkennen en het gesprek aan te gaan. Vanaf 17 oktober staat Sociom (met de signaleringskaart) ook op verschillende markten in Land van Cuijk om samen eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Bekijk ook eens de website van www.mvplein.nl (voor mantelzorgers en respijtzorg) of www.eentegeneenzaamheid.nl. Daarnaast heeft Sociom een divers cursusaanbod dat wellicht ook een steuntje in de rug kan geven.

Ander nieuws

  • Calendar18-APRIL-2024

Jongerenwerk verrast burgemeester met uniek Monopoly-bordspel

  • Calendar16-APRIL-2024

Vrij Zwemmen voor Vrouwen gaat starten!

145 Gerelateerde