Herstart Intercultureel Centrum Dunya

  • 16 september 2021

In april is Els Hoogenboom bij Sociom gestart om als sociaal werker Dunya een herstart te geven als Intercultureel Centrum Dunya. Dit gebeurt in samenwerking met Intercultureel Centrum Safina in Cuijk, dat eveneens wordt ondersteund door Sociom.

Gesprekken met sleutelfiguren
In de afgelopen maanden zijn er veel gesprekken geweest met sleutelfiguren vanuit diverse culturen zoals Turks, Marokkaans, Syrisch, Somalisch en Iraans, om de wensen en behoeften ten aanzien van Intercultureel Centrum Dunya in kaart te brengen. Ook hebben we gekeken hoe we zoveel mogelijk mensen uit andere culturen kunnen bereiken. De sleutelfiguren kunnen hierin een belangrijke rol spelen, zodat de informatie over Dunya en het aanbod verder verspreid wordt. Tevens zijn er gesprekken geweest met potentiële vrijwilligers en inmiddels hebben al 11 mensen zich aangemeld. Wij zijn hier erg blij mee!

Binnenkort van start
Er is veel belangstelling vanuit diverse hoeken. Op 14 september is de inloop van Intercultureel Centrum Dunya gestart. Vanaf nu vindt deze elke dinsdagochtend plaats tussen 10.00 – 13.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Binnenkort worden ook andere activiteiten ontwikkeld, zoals taalles, een beweeggroep, etc. Natuurlijk willen we vooral de wensen van bezoekers horen en hierop inspelen.

Ander nieuws

  • Calendar25-JUNI-2024

Formulierenbrigade start

  • Calendar20-JUNI-2024

Kern vd Week: Sociom komt naar je toe!

150 Gerelateerde