Hoe kan budgetcoaching jou helpen?
We helpen je vanaf de basis om jouw financiële zaken weer op orde te krijgen met budgetcoaching.
Heb je hulp nodig bij het ordenen van je financiën en administratie en bijvoorbeeld het openen van weggelegde enveloppen of ongeopende mails? De budgetcoach staat voor je klaar. Maar ook voor het inzichtelijk krijgen van eventuele schulden, het bellen met schuldeisers of het maken van betaalafspraken met deze partijen ben je bij de budgetcoach aan het juiste adres. Ook het maken van een budgetplan (inkomsten en uitgaven) en het bijhouden van een kasboek kan helpend zijn.
Naast de financiële zaken staan we ook stil bij jou. Samen kijken we ook naar wat je zelf kan leren en veranderen, waardoor je eenzelfde situatie in de toekomst kan voorkomen.
Wanneer de problemen te groot worden kan er, altijd in overleg, een warme overdracht plaatsvinden naar een schuldhulpverlener.
Veelgestelde vragen bij budgetcoaching
Aan het eind van de maand kom ik geld tekort; wat kan ik doen?
Wij helpen je met het maken van een budgetplan voor je inkomsten en uitgaven. Samen kijken we of je inkomen voldoende is en of er andere inkomstenmogelijkheden zijn. We houden een kasboek bij om te zien waar je geld naartoe gaat. Tijdens huisbezoeken bespreken we het kasboek samen.
Ik ben het overzicht van mijn inkomsten en uitgaven kwijt; help!
We starten samen een kasboek en houden dit bij. Zo krijg je weer inzicht in je inkomsten en uitgaven.
Ik heb betalingsachterstanden; wat moet ik doen?
We maken samen een overzicht van je betalingsachterstanden in een digitaal bestand. Ook maken we een overzicht van je afloscapaciteit. We bellen samen om betalingsregelingen te treffen en zetten deze op automatische incasso via online bankieren.
Ik moet zorg- en huurtoeslag terug betalen; hoe kan dat?
We leggen uit hoe toeslagen werken, want het is en blijft een voorschot. Samen loggen we in op Mijn Toeslagen van de Belastingdienst om te controleren of je verzamelinkomen klopt. Vaak is dit de reden voor terugvordering.
Mijn kind wordt 18 jaar; wat moet er geregeld worden?
Samen bezoeken we de website van de gemeente en vullen het 18+ geldplan in. We zetten samen acties uit voor de jongere.
In mijn kast liggen brieven die ik niet open; kan je mij helpen?
We helpen je met het ordenen van post en documenten. We kunnen ook een vrijwilliger thuisadministratie inzetten.
Ik snap niets van die digitale wereld; kan je mij helpen met het openen en beantwoorden van e-mails?
We helpen je met het openen en beantwoorden van e-mails. We maken de hulpvraag duidelijk en kunnen een vrijwilliger thuisadministratie inzetten of je doorsturen naar het informatiepunt in de bibliotheek.
Ik ben recentelijk gescheiden en weet niet goed mijn administratie op te zetten.
Samen inventariseren we je financiële situatie. We maken een budgetplan en kijken waar je recht op hebt. We houden een kasboek bij en ordenen je post in mappen. Indien nodig zetten we later een vrijwilliger thuisadministratie in.
Contact en openingstijden
De budgetcoach werkt door heel Land van Cuijk en is het beste bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag. Heb je vragen? Neem dan contact op met Maria Visschedijk via mariavisschedijk@sociom.nl of via 06 82 35 72 89.