Scheidingsloket

Uit elkaar... en dan?

Wanneer jij en/of je partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, komt er veel op je af: welke stappen moet ik nemen, wat is een ouderschapsplan, waar moet ik wonen, waar moet ik van rondkomen, wat kost een advocaat, etc.? Onze sociaal werkers hebben hun krachten gebundeld en vormen een duidelijk herkenbaar punt waar je met al jouw vragen en problemen op het gebied van scheiden en uit elkaar gaan terecht kunt.

Deskundig advies

Omdat een scheiding ook altijd veel emotie met zich meebrengt, zijn de regelzaken die voortkomen uit een scheiding voor niemand makkelijk. Bij het Scheidingsloket van Sociom zit dagelijks een sociaal werker klaar om jou te woord te staan en eventueel intern of extern door te verwijzen. Het is belangrijk dat je goed geadviseerd wordt door deskundigen, zodat je op de juiste plek terechtkomt en ondersteund wordt in het (soms moeizame) proces van uit elkaar gaan.

Dagelijks spreekuur

Het Scheidingsloket heeft elke werkdag telefonisch spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur via 0485 – 700 500 of e-mail: scheidingsloket@sociom.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de ondersteuning die we jou bieden.

Ouderschapsreorganisatie

Wanneer je kinderen hebt en gaat scheiden kom je voor de uitdaging te staan om het ouderschap op een andere manier te gaan organiseren. Wij bieden bemiddelingshulp aan ouders, die niet (meer) bij elkaar zijn en die graag afspraken willen maken over de zorg voor hun kinderen.

Meer informatie hierover vind je bij ouderschapsreorganisatie (ORO).

Illustratie van het Scheidingsloket

Video’s

Bekijk onderstaande video’s waarin we uitleggen wat het Scheidingsloket van Sociom voor jou kan betekenen, wanneer je te maken krijgt met een scheiding.

Video 1: Introductie Scheidingsloket Sociom

Video 2: Scheidingsloket – sociaal raadslieden

Video 3: Scheidingsloket – maatschappelijk werk

Podcast

Uit elkaar… en dan? In deze podcast vertellen Anne de Coole en Daniëlle van Dijck er meer over.

Medewerkers bij jou in de buurt
Wie is er dichtbij thuis?

Lotte Vollenberg

Sociaal werker, Algemeen maatschappelijk werk

Aysel Tekyatan

Sociaal werker, Sociaal raadsliedenwerk


Snel naar