Relaties en scheiden

Relatieproblemen zijn meestal heftig en zorgen voor onrustige tijden. Dan kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Ook is het vaak fijn als een onpartijdige persoon met je meedenkt en meekijkt.


Als jij en/of je partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, komt er veel op je af. Een scheiding brengt vaak veel emotie met zich mee en er zijn veel zaken die je moet regelen. Daarom helpen we je daar graag bij.

Relatieproblemen

Als je problemen in je relatie ervaart, is het belangrijk om dit tijdig te herkennen en om samen te kijken of je daar ondersteuning bij nodig hebt. Maar ook als de problemen al langer spelen binnen de relatie is het belangrijk dat hier aandacht voor is. Op het moment dat jullie er samen niet uitkomen is het mogelijk om binnen Sociom ondersteuning te krijgen in de vorm van relatiegesprekken met een maatschappelijk werker. Onderaan de pagina lees je hoe je contact op kunt nemen met onze maatschappelijk werkers.

Scheiden

Uit elkaar. En dan? Als jij en/of je partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, komt er veel op je af. Misschien hebben jullie al kinderen samen, een huis, of huisdieren. Dan moet je dingen gaan regelen zoals een woning, misschien een advocaat inschakelen, of je financiën ineens zelf gaan beheren. Omdat een scheiding vaak veel emotie met zich meebrengt, zijn deze regelzaken voor niemand makkelijk.

Wanneer je vragen hebt over scheiden kun je terecht bij het spreekuur van ons Scheidingsloket. Ook bieden we binnen Sociom Ouderschapsreorganisatie (ORO) aan, het reorganiseren van het ouderschap na een scheiding.

Je kunt bij ons terecht voor hulp en advies, maar ook voor een luisterend oor en een goed gesprek. Zo zorgen wij er samen met jou voor dat je op een fijne manier kan werken aan een oplossing.

Contact met een maatschappelijk werker

Heb je een vraag voor de maatschappelijk werker? Bel dan tijdens het telefonisch spreekuur met 0485 – 700 500. Ook is het mogelijk om een afspraak in te plannen. Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden.

Cuijk
Zwaanstraat 7
Spreekuur: ma, di, do en vr 9.00 – 10.00 uur

Boxmeer
Gebouw de Weijer

De Raetsingel 1
Spreekuur: ma, di, do en vr 9.00 – 10.00 uur

Sint Anthonis
Gebouw Oelbroeck

Breestraat 1d
Spreekuur: op afspraak 0485 700 521
mail: dorpsteam.sintanthonis@landvancuijk.nl

Mill
Gebouw Myllesweerd

Kerkstraat 3
Spreekuur: ma, wo en vr 9.00 – 10.00 uur

Grave
Gebouw Catharinahof

Koninginnedijk 252
Spreekuur: op afspraak 0485 – 700 500


Cursussen

Assertiviteit…. opkomen voor jezelf

Doel van de cursus Het doel van deze 8-daagse cursus is dat je beter inzicht krijgt in hoe je reageert…

  • Calendar1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november & 26 november (vol)
  • Clock8 bijeenkomsten

Stress? Nu even niet!

Doel van de cursus Het doel van deze cursus is om deelnemers, door middel van praktische oefeningen, te leren wat…

  • Calendar11 maart 2024, 18 maart 2024, 25 maart 2024, 8 april 2024, 15 april 2024
  • Clock6 bijeenkomsten


Snel naar