Activiteiten voor ouderen

Gezond ouder worden

Langer zelfstandig blijven wonen, actief blijven in de maatschappij en contact houden met anderen; met een beetje ondersteuning kom je een heel eind! Gelukkig zijn er veel activiteiten en initiatieven voor ouderen die daarbij kunnen helpen. Onze vrijwilligers en professionals staan klaar om je te ondersteunen.

We zijn er voor jou

Sociom heeft een breed dienstenpakket en organiseert allerlei activiteiten voor ouderen of verwijst je hier naar door. Denk aan ondersteuning om langer zelfstandig thuis te wonen, welzijn op recept, De Ontmoeting, Sociom Zin en voorzorgcirkels. Zo zorgen we voor ontmoeting en bouwen we aan een fijne omgeving waar je zo vitaal, gezond en zelfstandig mogelijk ouder wordt.

Aanbod van activiteiten voor ouderen

Iedereen is natuurlijk anders en iedereen heeft behoefte aan iets anders. We hebben een aantal initiatieven en activiteiten voor ouderen, om zo goed mogelijk bij de behoefte en wensen aan te sluiten. Van creatieve activiteiten voor ouderen tot eenvoudige activiteiten voor ouderen. Bekijk hier ons aanbod:

 • De Ontmoeting: Sociom biedt een zinvolle invulling van de dag aan voor senioren bij onze vier locaties van De Ontmoeting.
 • Interculturele centra: Ontmoet mensen met andere culturen.
 • Steunouder: Zou jij graag iets willen betekenen voor een kind en ouders in een kwetsbare situatie? Ondersteun gezinnen als Steunouder.
 • Sociom Zin: Bekijk het aanbod van Sociom Zin. Schrijf jouw levensverhaal, sluit je aan bij film- of leesgroepen of neem deel aan gespreksgroepen voor diepgaande discussies.
 • Vrijwilligerswerk & maatjesprojecten: Wie weet wat jij voor een ander, en zo ook voor jezelf kunt betekenen.

Elke activiteit biedt de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, mensen te ontmoeten en jouw horizon te verbreden met mensen die er hetzelfde in staan als jijzelf en met professionals en vrijwilligers.

Een afspraak is zo gemaakt

Naast activiteiten organiseert Sociom ook regelmatig bijeenkomsten over belangrijke onderwerpen, zoals het levenseinde. Daarnaast zijn er ook meerdere ouderenorganisaties. Zij organiseren activiteiten, maar bieden ook een groot aantal diensten. Ben je minder mobiel? Schakel dan de vervoers- of boodschappendienst in! Heb je een luisterend oor nodig? Een afspraak met een vrijwillige ouderenadviseur is zo gemaakt. Ons gezamenlijke doel: zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig blijft.

 • Ondersteuning ouderenorganisaties: Vrijwilligers van de ouderenorganisaties (SWO) in het Land van Cuijk zetten zich dagelijks op verschillende terreinen in voor jou en je leeftijdsgenoten.

Wil je liever een persoonlijk gesprek of heb je vragen over wonen, welzijn en zorg dan staan onze professionals ook voor je klaar met de volgende diensten:

 • Algemeen Maatschappelijk werk: Iedereen heeft wel eens te maken met vragen. Meestal zijn deze vragen goed zelf op te lossen, maar af en toe lukt dit niet alleen en/of met hulp van je omgeving. Het Maatschappelijk werk helpt je hierbij op weg.
 • Wonen, Welzijn, Zorg coördinator: De wwz-coördinator komt bij je thuis, brengt samen met jou de situatie in kaart en bekijkt welke vrijwilligers of professionals uit de regio kunnen bijdragen aan een oplossing.
 • Welzijn op recept: Effectieve samenwerkingsvorm tussen zorg en welzijn.

Hulp nodig? Neem contact met ons op

Welke vragen je ook bezig houden, je staat er niet alleen voor. Neem gerust contact met ons op en samen kijken we wat bij jou past.


Cursussen

Assertiviteit…. opkomen voor jezelf

Doel van de cursus Het doel van deze cursus is dat je beter inzicht krijgt in hoe je reageert op…

 • Calendar1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november en 26 november
 • Clock8 bijeenkomsten

Stress? Nu even niet!

Doel van de cursus Het doel van deze cursus is om deelnemers, door middel van praktische oefeningen, te leren wat…

 • Calendar11 maart 2024, 18 maart 2024, 25 maart 2024, 8 april 2024, 15 april 2024
 • Clock6 bijeenkomsten


Snel naar