Mentale hulp

Sociom biedt steun en een luisterend oor

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Maar praten over mentale problemen kan soms moeilijk zijn. Zit je niet goed in je vel en heb je behoefte aan hulp of iemand die naar je luistert? Onze sociale werkers en vrijwilligers zijn er voor je en kunnen je helpen bij het verbeteren van je mentale gezondheid.

Hulp bij mentale struggles

Soms zit het leven niet mee en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. In plaats van in de spreekwoordelijke put te zitten, gaan wij samen met jou op zoek naar een oplossing. Dit doen we met zorg en aandacht. Onze focus ligt op de volgende aspecten van mentale ondersteuning:

  • Het verbeteren van je welzijn: Leer manieren om je mentale gezondheid te verbeteren en je beter te voelen.
  • Het aanpakken van problemen: Krijg hulp bij specifieke mentale problemen of situaties die invloed hebben op je leven.
  • Het vinden van steun: Je staat er niet alleen voor; ontdek een omgeving die je steunt en begrijpt.

Krijg advies op de manier die bij jou past

Als je niet helemaal happy bent of zit te piekeren op de bank, dan kun je naar de huisarts voor een pilletje. Maar is dat de juiste oplossing? Of ben je meer gebaat bij een lidmaatschap bij een sportclub, het doen van vrijwilligerswerk of deelname aan een creatieve activiteit? Bij Sociom hebben we verschillende mogelijkheden om te werken aan jouw mentale welzijn:

  • Persoonlijke begeleiding: Praat één op één met onze sociaal werkers van maatschappelijk werk of jongerenwerk die je kunnen helpen en begeleiden naar een betere mentale gezondheid.
  • Groepsondersteuning: Doe mee met groepssessies waar je ervaringen kunt delen en van anderen kunt leren.
  • Informatie en handige tools: Vind handige informatie en tools om je mentale gezondheid te verbeteren. Door bijvoorbeeld anderen te helpen bij eenzaamheid.

Veelgestelde vragen over mentale hulp

Hoe weet ik of ik mentale hulp nodig heb?
Als je je langdurig down, angstig, gestrest of op een andere manier mentaal onwel voelt, kan het zoeken van hulp een goede stap zijn. Neem gerust contact met ons op. Dit kan persoonlijk door even te bellen of via e-mail.

Hoe kan ik hulp krijgen bij Sociom?
Neem contact met ons op via e-mail of geef ons een belletje als je dat fijner vindt. We bespreken je situatie en kijken samen naar de beste vorm van ondersteuning.

Wordt mentale hulp vergoed?
Dit kan variëren afhankelijk van je situatie en verzekering. Wij kunnen je helpen uitzoeken welke hulp beschikbaar en betaalbaar is voor jou.

Voel je fijn en thuis bij ons

Als je worstelt met mentale problemen en ondersteuning nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Sociom. Weet dat je hier niet alleen in staat en dat je niet de enige bent. Wij bieden een veilige plek waar je je gevoelens kunt uiten en veilig kan praten en we zoeken samen naar de hulp die je nodig hebt. Samen werken we aan een betere toekomst voor jou.Snel naar