Seniorenwerk

Blijf met een beetje hulp langer zelfstandig

Langer zelfstandig blijven wonen, actief blijven in de maatschappij en contact houden met anderen; met een beetje ondersteuning kom je een heel eind! Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het soms is om alles nog zelfstandig te regelen. Gelukkig zijn er tal van vrijwilligers en professionals van Sociom die je willen ondersteunen.

Buurtkamers

Sociom biedt ook gezellige buurtkamers aan voor senioren. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Ouderenorganisaties

In het Land van Cuijk zijn er meerdere ouderenorganisaties. Zij organiseren activiteiten, maar bieden ook een groot aantal diensten. Ben je minder mobiel? Schakel dan de vervoers- of boodschappendienst in! Heb je een luisterend oor nodig? Een afspraak met een vrijwillige ouderenadviseur is zo gemaakt. Ons doel: zorgen dat je zo lang mogelijk zelfstandig blijft.

Vrijwilliger worden

Wil je iets voor een ander betekenen? Nieuwe mensen leren kennen of je talenten benutten? Ga dan aan de slag als vrijwilliger! Er zijn in het Land van Cuijk volop organisaties en verenigingen die staan te springen om jouw kennis en kunde. Van bestuursfuncties bij ouderenorganisaties of sportverenigingen tot het bezorgen van maaltijden of op bezoek bij leeftijdsgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken; jouw hulp is meer dan welkom.

Bekijk de digitale vacaturebank
Wil je werken als chauffeur of gastvrouw? Of zoek je heel iets anders? In de digitale vacaturebank van Mantelzorg- en Vrijwilligersplein van Sociom vind je alle vacatures.

Welzijn op Recept

Binnen Sociom is steeds meer aandacht voor Welzijn op Recept. De insteek van ‘Welzijn op recept’ is om je weer gelukkig te laten voelen in de omgeving waar je woont en werkt. Samen met de huisarts en andere dienstverleners helpt de sociaal werker je hierbij graag op weg.

Meer informatie over Welzijn op Recept.

Sleutel tot langer thuis

Sociom is betrokken bij het het project ‘Sleutel tot langer thuis’ waarin senioren zelf de regie in handen hebben. De algemene doelstelling van het project richt zich op ‘het langer zelfstandig thuis kunnen wonen van de doelgroep senioren’.

Meer informatie over Sleutel tot langer thuis.

GOET: Gezond Oud En Thuis

In de Noordelijke Maasvallei ondersteunt Syntein huisartsen bij integrale zorgprogramma’s. Syntein werkt samen met welzijnsorganisaties, zorgaanbieders (GGZ Oost-Brabant, Pantein), het Dementie Keten Team, zorgverzekeraars, gemeenten en GGD. Ook Sociom neemt deel aan dit netwerk als organisatie voor sociaal werk.

Zo ontstond het project ‘GOET’: Gezond Oud & Thuis in Cuijk:

  • Een netwerk waarin zorg en welzijn elkaar weten te vinden in de zorg voor kwetsbare, thuiswonende ouderen.
  • Een digitale overlegtafel waarin oudere (mantelzorger), huisarts, sociaal werker en verpleegkundige laagdrempelig overleggen.
  • Een gezamenlijke opleiding casemanagement voor sociaal werkers en wijkverpleegkundigen
  • Een beeld van wat kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers belangrijk vinden bij casemanagement

GOET heeft aansluiting geïnitieerd bij regionale netwerken en projecten die zich richten op (verbeteren van) zorg en welzijn voor kwetsbare ouderen.

Adressen

Boxmeer

  • Boxmeer, , Boxmeer

Cuijk

  • Cuijk, , Cuijk

Grave

  • Grave, , Grave

Land van Cuijk

  • Cuijk, , Cuijk

Mill & Sint Hubert

  • Mill en Sint Hubert, ,

Sint Anthonis

  • Sint Anthonis, , Sint Anthonis

Medewerkers bij jou in de buurt
Wie is er dichtbij thuis?

Marie-Anne Schoutsen

Sociaal werker, Dagbesteding

Renske Huijs

Sociaal werker, Seniorenwerk, Opbouwwerk

Dorpsteam Sint Anthonis

Sociaal werker,

Ulla Becker

Sociaal werker, Wonen, welzijn en zorg

Thea Martens

Sociaal werker, Opbouwwerk

Diny Kuppen

Sociaal werker, Wonen, welzijn en zorg

Dette Koenders

Sociaal werker, Seniorenwerk

Catheleine Verstraten

Sociaal werker, Wonen, welzijn en zorg

Caroline Hoogeveen

Sociaal werker, Wonen, welzijn en zorg
9 Medewerkers


Snel naar