Intercultureel centrum Safina

Ervaringen uitwisselen met mensen uit andere culturen

Als je nieuw bent in Nederland, zijn er veel dingen die belangrijk zijn om te leren. Maar vaak ken je nog niet zo veel mensen die je daarbij kunnen helpen. Als inwoner van de gemeente Land van Cuijk en omgeving kun je voor informatie, advies en ontmoeting terecht bij intercultureel centrum Safina in Cuijk.

Ontdek je omgeving

Safina is een fijne plek waar verschillende werelden samenkomen en waar je trots mag zijn op jezelf. Bij Safina kun je gewoon binnenlopen en mensen ontmoeten met een hele andere culturele achtergrond. Iedereen is welkom. Professionals en vrijwilligers van Sociom helpen je om je weg te vinden in je nieuwe omgeving. Je kunt de dagelijkse sleur even vergeten, een goed gesprek hebben met elkaar of een spelletje spelen. Ook vind je hier uitdaging om je kennis te vergroten en te leren van elkaar.

Wekelijkse activiteiten

We organiseren iedere week een aantal gratis activiteiten, die begeleid worden door onze betrokken vrijwilligers, zoals:

  • Inloop
  • Taalles
  • Fietsles
  • Vrijdaghap
  • Voorleesochtend 0 tot 4 jaar

Open inloop

Elke donderdag van 12.00 uur tot 15.30 uur is er een open inloop bij Safina. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een hapje eten. Daarnaast organiseren we tijdens de inloop verschillende activiteiten. Voorbeelden zijn een creatieve activiteit (handwerk, naaiwerk, knutselen), film kijken en dansen. Verder verzorgen we voorlichtingen over allerlei voorkomende thema’s in samenwerking met het CJG, de GGD en Marikenhuis.

Foto: Rens Hubers

Andere activiteiten

Safina organiseert daarnaast verschillende jaarlijkse activiteiten. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Onze vrijwilligers bieden hiervoor de ruimte en kunnen je helpen om je plannen te realiseren.

Contact en openingstijden

Heb je vragen neem dan contact op met Joosje Martens van Sociom via 06 13 01 02 93 of mail naar safina@sociom.nl.

Intercultureel centrum Safina
MFA De Valuwe
De Valuwe 1
5431 AV Cuijk

Openingstijden inloop Safina: iedere donderdag van 12.00 uur tot 15.30 uur.

Tijdens schoolvakanties is Safina gesloten.

Volg ons op Facebook

Neem eens een kijkje op de Facebookpagina om meer te weten over de activiteiten van Safina.

Download hier de folder

Download

Safina