Intercultureel centrum Safina

Ervaringen uitwisselen met mensen uit andere culturen

Als je nieuw bent in Nederland, zijn er veel dingen die belangrijk zijn om te leren. Maar vaak ken je nog niet zo veel mensen die je daarbij kunnen helpen. Als inwoner van de gemeente Cuijk en omgeving kun je voor informatie, advies en ontmoeting terecht bij intercultureel centrum Safina in Cuijk.

Ontdek je omgeving

Safina is een fijne plek waar verschillende werelden samenkomen en waar je trots mag zijn op jezelf. Bij Safina kun je gewoon binnenlopen en mensen ontmoeten met een hele andere culturele achtergrond. Iedereen is welkom. Professionals en vrijwilligers van Sociom helpen je om je weg te vinden in je nieuwe omgeving. Je kunt de dagelijkse sleur even vergeten, een goed gesprek hebben met elkaar of een spelletje spelen. Ook vind je hier uitdaging om je kennis te vergroten en te leren van elkaar.

Wekelijkse activiteiten

We organiseren iedere week een aantal gratis activiteiten, die begeleid worden door onze betrokken vrijwilligers, zoals:

  • Voorlezen
  • Taalles
  • Interculturele lunch
  • Vrijdaghap

Open inloop

Elke donderdag van 12.00 uur tot 15.30 uur is er een open inloop bij Safina. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een hapje eten kun je al je vragen stellen en anderen ontmoeten. Zo nu en dan wordt er een uitleg gegeven over verschillende onderwerpen.

Foto: Rens Hubers

Andere activiteiten

Safina organiseert daarnaast verschillende jaarlijkse activiteiten. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Onze vrijwilligers bieden hiervoor de ruimte en kunnen je helpen om je plannen te realiseren.

Contact en openingstijden

Wil je maandelijks de nieuwsbrief ontvangen? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Michelle van Kruijsbergen van Sociom via 06-57361925 of mail naar safina@sociom.nl.

Intercultureel centrum Safina
MFA De Valuwe
De Valuwe 1
5431 AV Cuijk

Openingstijden MFA De Valuwe: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Tijdens schoolvakanties is Safina gesloten.

Volg ons op Facebook

Neem eens een kijkje op de Facebookpagina om meer te weten over de activiteiten van Safina.

Download hier de folder

Download

Safina