Scheiding met kinderen

Krijg persoonlijke aandacht & advies

Wanneer je besluit om uit elkaar te gaan, komt er veel op je af. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Je hebt vragen als: welke stappen moet ik nemen, wat is een ouderschapsplan, waar ga ik wonen, hoe kom ik rond, wat zijn de kosten van een advocaat, enzovoort? Het Scheidingsloket van Sociom is er voor je met ondersteuning en advies. Wij helpen jou om het beste voor jezelf en je kinderen te regelen tijdens deze uitdagende periode.

Het Scheidingsloket staat voor je klaar

Het Scheidingsloket is een aanspreekpunt waar jij al je vragen en problemen over scheiden en uit elkaar gaan kunt bespreken. Omdat een scheiding ook altijd veel emotie met zich meebrengt, zijn de regelzaken die voortkomen uit een scheiding voor niemand makkelijk. Vooral niet wanneer er kinderen in het spel zijn. Wij bieden een luisterend oor en deskundig advies om je verder te helpen.

Krijg advies op de manier die bij jou past

Bij ons staat er dagelijks een sociaal werker voor je klaar om jou te woord te staan en eventueel intern of extern door te verwijzen. Het is belangrijk dat je goed geadviseerd wordt door deskundigen, zodat je op de juiste plek terechtkomt en ondersteund wordt in het (soms moeizame) proces van uit elkaar gaan. Ons doel is het vinden van de beste oplossingen voor jou en je gezin. Voor meer informatie bekijk onderstaande pagina’s:

  • Het Scheidingsloket: we hebben een dagelijks telefonisch spreekuur van 9-10 uur, zonder kosten.
  • Ouderschapsreorganisatie: krijg hulp bij het opnieuw organiseren van het ouderschap na een scheiding.
  • Informatie video’s en podcast: verdiep je in de materie met onze video’s en luister naar ervaringsdeskundigen in onze podcast.

Veel gestelde vragen over een scheiding met kinderen

Hoe kan ik het beste communiceren met mijn kinderen over de scheiding?
Praat open en eerlijk met je kinderen op een manier die past bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Zorg ervoor dat ze weten dat de scheiding niet hun schuld is en dat beide ouders van hen blijven houden. Bied een luisterend oor en beantwoord hun vragen zo goed mogelijk.

Wat zijn de eerste stappen die ik moet nemen na het besluit om te scheiden?
Zorg eerst voor juridisch en financieel advies om je rechten en plichten te begrijpen. Maak vervolgens duidelijke afspraken over de zorg en opvoeding van de kinderen. Sociom kan je hierbij ondersteunen door middel van bemiddeling en advies.

Hoe kan ik een goede omgangsregeling opstellen voor mijn kinderen?
Focus op de behoeften en het welzijn van de kinderen. Bespreek samen met de andere ouder hoe jullie het ouderschap voortzetten en kom tot een regeling die voor iedereen werkt. Het is belangrijk dat kinderen een stabiele en liefdevolle relatie met beide ouders behouden. Sociom kan helpen bij het opstellen van een evenwichtige en eerlijke regeling.

Hulp nodig? Neem contact met ons op

Heb je ondersteuning nodig of zit je met vragen? Het Scheidingsloket van Sociom staat elke dag voor je klaar. Neem contact op met een van onze sociaal werkers via scheidingsloket@sociom.nl voor advies of een doorverwijzing.